Google Takeout, η υπηρεσία της Google για να απομακρύνετε τα δεδομένα σας από το cloud!

Το cloud computing είναι το μέλλον και στόχος όλων των μεγάλων εταιριών είναι να αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας στους αντίστοιχους servers τους. Όμως, τι γίνεται στην περίπτωση που θέλουμε να μεταφέρουμε τα αρχεία μας σε άλλο cloud ή γενικότερα να τα αποσύρουμε;

Google Takeout

Η Google μπορεί να μη θέλει να παίρνουμε τα αρχεία μας από τους online servers της, αλλά θεωρεί πολύ σημαντικό οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων τους με ευκολία, εξάγοντας τα σε εύχρηστα και μικρά formats αρχείων, με την υπηρεσία Google Takeout!

Google Takeout 1

Η υπηρεσία δημιουργήθηκε από την ομάδα Data Liberation Front (DLF) και έρχεται πάνω στην ώρα, δηλαδή τη στιγμή που ανακοινώθηκε το κοινωνικό δίκτυο Google+. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ακόμα καινοτομία της Google, απέναντι στο Facebook, αφού η απομάκρυνση δεδομένων και φωτογραφιών από το δεύτερο βρίσκει αντίθετη την εταιρία και γίνεται με δύσκολο (και όχι οριστικό) τρόπο.

Έτσι, η Google θέλει να διασφαλίσει ότι με την υπηρεσία Google Takeout θα μπορεί ο καθένας να απομακρύνει οποιαδήποτε πληροφορία-δεδομένο θέλει από το κοινωνικό δίκτυο Google+.


The Data Liberation Front Announces Google Takeout by TechGear

[DLF, ZDNet]
Loading