Google TV: Cloud gaming με ενσωμάτωση των OnLive και Gaikai!

OnLive Google TV

Η ενίσχυση της Google TV συνεχίζεται με τις OnLive και Gaikai να ανακοινώνουν στην CES 2012 ότι θα ενσωματώσουν τις αντίστοιχες cloud πλατφόρμες gaming στις εν λόγω τηλεοράσεις, φέρνοντας έτσι παιχνίδια που συναντάμε σε παιχνιδοκονσόλες απευθείας σε αυτές!

Ξεκινώντας από την OnLive, να αναφέρουμε ότι αρχικά θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή OnLive Viewer, που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθήσει trailers των επερχόμενων παιχνιδιών, με την πλήρη έκδοση να έρχεται αργότερα μέσα στο 2012.

Φυσικά, θα υποστηρίζεται το τηλεχειριστήριο Universal OnLive Wireless Controller, το οποίο συνδέεται απευθείας στην τηλεόραση ή το Google TV set box. Σύμφωνα με την εταιρία, ο χρήστης θα μπορεί να παίξει δωρεάν τα πρώτα 30 λεπτά από σχεδόν όλα τα 200 παιχνίδια που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, ενώ θα μπορεί να αγοράσει το καθένα από αυτά ξεχωριστά. Μια ακόμα επιλογή είναι η συνδρομή στο πακέτο OnLive PlayPack για απεριόριστη πρόσβαση στα 140 cloud games της εταιρίας.

LG Gaikai Platform

Εξάλλου, η Gaikai ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει τη δική της υπηρεσία cloud gaming αποκλειστικά στις LG Cinema 3D Smart TVs, και μάλιστα τόνισε ότι ετοιμάζει το γρηγορότερο cloud δίκτυο στον κόσμο εδώ και τρία χρόνια, έτσι ώστε να φέρει κορυφαία παιχνίδια στις τηλεοράσεις χωρίς να απαιτείται επιπλέον hardware.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gaikai έχει κλείσει συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες (Best Buy, Capcom, Ubisoft, Walmart και Electronic Arts), δίνοντας τους την ευκαιρία να streamάρουν παιχνίδια απευθείας στους χρήστες μέσα από τις Smart TVs της LG.

[1, 2]
Loading