up_icon
Home Cinema LG

H LG ξεκινάει τη διάθεση της νέας σειράς τηλεοράσεων για το 2021

16 Φεβρουαρίου 2021 Yannis Elpidis

H LG ξεκινάει τη διάθεση της νέας σειράς τηλεοράσεων για το 2021

Η LG Electronics (LG) ανακοινώνει την παγκόσμια διάθεση της νέας σειράς τηλεοράσεων OLED, QNED Mini LED και NanoCell για το 2021 με προϊόντα που δίνουν στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές από ποτέ. Με στόχο να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας, η ολοκληρωμένη σειρά αναπτύσσει ένα ευρύτερο φάσμα μεγεθών οθόνης – από compact μοντέλα 43 ιντσών έως 83 αλλά και 88 ίντσες, ώστε να υπάρχει το ιδανικό μέγεθος τηλεόρασης LG για όλους τους χώρους και όλες τις ανάγκες των χρηστών.

Οι τηλεοράσεις OLED για το 2021 (σειρές Z1, G1, C1, B1, A1) διαθέτουν αυτοφωτιζόμενα πάνελ που παράγουν εξαιρετικά ευκρινή και ρεαλιστική εικόνα με ομαλή κίνηση, καθώς και εντυπωσιακά λεπτό σχεδιασμό που συμπληρώνει άρτια οποιαδήποτε διακόσμηση. Όλα τα μοντέλα της σειράς G1 διαθέτουν τη νέα τεχνολογία OLED evo, το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των τηλεοράσεων OLED, που προσφέρει υψηλότερη φωτεινότητα και δυναμικές εικόνες με εκπληκτική σαφήνεια, λεπτομέρεια και ρεαλισμό. Η σειρά C1, η πιο δημοφιλής γκάμα τηλεοράσεων OLED της LG, προσφέρει τις περισσότερες επιλογές μεγεθών οθόνης για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών και χώρων, ξεκινώντας από τις 48 και φτάνοντας στις 83 ίντσες. Επιπλέον, οι καταναλωτές που αναζητούν μια πιο ανταγωνιστική τιμή για να γνωρίσουν τον κόσμο των OLED, θα βρουν στις σειρές LG B1 και A1 ακριβώς αυτό που ψάχνουν.

Μια συναρπαστική προσθήκη για το 2021 είναι οι τηλεοράσεις QNED Mini LED που μεταφέρουν την ποιότητα εικόνας LCD στο επόμενο επίπεδο. Η νέα σειρά, διαθέτει μοντέλα 8K (QNED99, QNED95), 4K (QNED90, QNED85) και χαρακτηριστικά 4K, τα οποία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Quantum Dot NanoCell της LG και οπίσθιο φωτισμό Mini LED, επιτυγχάνουν βαθύτερο μαύρο, πιο ζωντανά, ακριβή χρώματα και μεγαλύτερη αντίθεση σε σχέση με τις συμβατικές LCD τηλεοράσεις.

Η LG QNED Mini LED TV θέτει ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία LCD τηλεοράσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας HDR και μια ακόμη πιο συναρπαστική εμπειρία θέασης. Συνδυάζοντας τη δύναμη της νέας τεχνολογίας NanoCell Plus και το quantum dot, τα νέα μοντέλα παράγουν βελτιωμένα κόκκινα και πράσινα χρώματα καθώς το μπλε μήκος κύματος εκπέμπεται από το LED.

Η σειρά NanoCell για το 2021, προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος επιλογών για τους καταναλωτές, με πλήθος μοντέλων 8K (NANO99, NANO 95) και 4K (NANO90, NANO85, NANO80, NANO77, NANO75). Όλα τα μοντέλα διαθέτουν τεχνολογία οθόνης LG NanoCell, που χρησιμοποιεί νανοσωματίδια για να φιλτράρει την καθαρότητα του χρώματος, αποδίδοντας ζωντανές εικόνες που ενισχύουν την εμπειρία θέασης ταινιών, αθλητικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων.

Πέρα από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας, όλες οι premium τηλεοράσεις της LG για το 2021 παρέχουν μια συναρπαστική εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας. Τα νέα μοντέλα, ξεχωρίζουν για τη συμβατότητά τους με τα πιο πρόσφατα πρότυπα και τις πιο σύγχρονες μορφές περιεχομένου, καθώς και για τις ολοκαίνουργιες λειτουργίες τους. Με υποστήριξη Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10 PRO και Filmmaker Mode, οι φετινές τηλεοράσεις δίνουν ζωή στις ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές και τα ντοκιμαντέρ με εικόνα και ήχο ανώτερης ποιότητας.

Επιπλέον, η διεθνής εταιρεία δοκιμών προϊόντων Intertek έχει πιστοποιήσει τις τηλεοράσεις OLED για 100% πιστότητα χρώματος, η οποία οδηγεί τους χρήστες σε ένα νέο επίπεδο θέασης. Με σκοπό να παρέχουν απόλυτη άνεση στους θεατές, οι τηλεοράσεις OLED διαθέτουν πιστοποίηση χαμηλού μπλε φωτισμού από την TÜV Rheinland και πιστοποίηση για μηδενικό τρεμόπαιγμα από τα Underwriters Laboratories.

Με σκοπό την βελτίωση της premium εμπειρίας gaming που ήδη προσφέρουν οι LG τηλεοράσεις, η εταιρεία παρουσιάζει το νέο Game Optimizer που εφαρμόζει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις εικόνας ανάλογα με τον τύπο παιχνιδιού: παιχνίδι πρώτου προσώπου, παιχνίδι ρόλων ή στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, οι λάτρεις των σπορ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία τα αγαπημένα τους πρωταθλήματα χάρη στο Sports Alert, ενώ το OLED Motion Pro θα εμφανίζει κάθε συναρπαστική στιγμή με απίστευτη σαφήνεια. Με το Bluetooth Surround Ready, οι τηλεοράσεις LG μπορούν να συνδεθούν ασύρματα σε πολλαπλά ηχεία Bluetooth δημιουργώντας ισχυρή ένταση και αναπαράγοντας πιστά κάθε ήχο του γηπέδου.

Όλα τα μοντέλα LG τηλεοράσεων για το 2021, υποστηρίζουν την προηγμένη λειτουργία HDMI 2.1 και βελτιωμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC), το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία σύνδεσης της τηλεόρασης με ένα ηχοσύστημα, ενώ αναβαθμίζει τον ήχο. Υποστηρίζονται, επίσης, με αυτόματη λειτουργία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου (ALLM), η οποία προσφέρει απρόσκοπτο gaming χωρίς σχεδόν καθόλου καθυστερήσεις. Επιπλέον, κάποια επιλεγμένα μοντέλα υποστηρίζουν μια ποικιλία άλλων χαρακτηριστικών HDMI 2.1.

Η πλειονότητα των νέων τηλεοράσεων, διαθέτει έξυπνο επεξεργαστή α (Alpha) 9 Gen4 AI. Ενσωματώνοντας το βελτιωμένο deep learning, ο αναβαθμισμένος επεξεργαστής ενισχύει την ευκρίνεια και τη λεπτομέρεια, ανεξάρτητα από την ποιότητα του περιεχομένου. Ο επεξεργαστής α9 4ης γενιάς, βελτιστοποιεί περαιτέρω την απόδοση της εικόνας, πραγματοποιώντας ακριβείς ρυθμίσεις σύμφωνα με την ποσότητα φωτός σε κάθε σκηνή, το είδος της αναπαραγωγής περιεχομένου και τις συνθήκες περιβάλλοντος προβολής.

Η ποιότητα εικόνας βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με το LG AI Picture Pro που αναγνωρίζει τα αντικείμενα στην οθόνη και τα επεξεργάζεται ανεξάρτητα για να φέρει τρισδιάστατο βάθος σε κάθε σκηνή. Επιπλέον, το AI Sound Pro αναμειγνύει ήχο δύο καναλιών με εικονικό περιβάλλον surround 5.1.2, ενώ η Αυτόματη ένταση ήχου εξασφαλίζει σταθερή ένταση κατά την εναλλαγή μεταξύ καναλιών ή streaming εφαρμογών.

Η εμπειρία των χρηστών γίνεται πιο εύκολη από ποτέ χάρη στο webOS 6.0, την τελευταία έκδοση της έξυπνης πλατφόρμας για LG Smart TVs. Το ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης του webOS παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές καθώς και ευκολότερη πρόσβαση περιεχομένου με λεπτομερείς εξατομικευμένες προτάσεις. Το επανασχεδιασμένο Magic Remote διαθέτει ειδικά πλήκτρα πρόσβασης για δημοφιλείς υπηρεσίες παροχής περιεχομένου, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταβούν στις αγαπημένες τους πλατφόρμες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιλεγμένα μοντέλα, θα βρίσκονται διαθέσιμα μέσω του δικτύου συνεργατών της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο, ενώ μέσα στον χρόνο θα ανακοινωθούν αντίστοιχα οι διαθεσιμότητες και των υπόλοιπων μοντέλων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

LG OLED evo Gallery Edition: Με άψογη σχεδίαση σε 4 μεγέθη

17 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η νέα LG OLED evo Gallery Edition που έρχεται στην αγορά, είναι το αποκορύφωμα της λαμπερής ομορφιάς και της κομψής σχεδίασης. Με ένα νέο ορόσημο στην κατασκευή εξαιρετικά λεπτών οθονών, η LG OLED G2 με την ...

Sonos Ray: Η νέα all-in-one soundbar με compact μέγεθος και τιμή €299

12 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Sonos ανακοίνωσε σήμερα μια νέα soundbar που επεκτείνει την home theater γκάμα της, προσφέροντας στους ακροατές περισσότερους τρόπους για να συνδεθούν εύκολα με το περιεχόμενο που αγαπούν. Η εταιρεία ...

Η νέα LG OLED Signature ήρθε για να απογειώσει τις αισθήσεις

10 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η νέα LG OLED TV Signature είναι γεγονός και υπόσχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία 8Κ. Η LG OLED Z2 συνδυάζει τα βαθιά και πλούσια χρώματα της ...

Αυτές είναι οι νέες τηλεοράσεις LG OLED, QNED και Nanocell

06 Μαΐου 2022 Techgear Team

H LG, πάντα πρωτοπόρα στους τομείς της τεχνολογίας και της οικιακής ψυχαγωγίας, παρουσίασε τα νέα προϊόντα εικόνας και ήχου για το 2022. Νέες τηλεοράσεις OLED, QNED και Nanocell, καθώς και καινούρια soundbars ...

Η LG φέρνει την εφαρμογή της συνδρομητικής υπηρεσίας ANT1+ στις τηλεοράσεις της

27 Απριλίου 2022 Techgear Team

Η LG και το ΑΝΤ1+, η νέα ελληνική streaming πλατφόρμα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν τη νέα εμπειρία θέασης του ANT1+ στις LG Smart TV σε Ελλάδα και Κύπρο. Τώρα, οι κάτοχοι των LG ...

Samsung Neo QLED 8K και νέα προϊόντα στην εκδήλωση Unbox & Discover

31 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσίασε τα νέα Samsung προϊόντα για το 2022 κατά τη διάρκεια του virtual event “Unbox & Discover”. Η παρουσίαση περιελάμβάνε τη σειρά τηλεοράσεων Neo QLED 8K, μπάρες ήχου, αξεσουάρ και πρωτοβουλίες...

Οι Nokia Smart TVs και τα Nokia Streaming Box είναι τώρα διαθέσιμα στην Ελλάδα

29 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Μετά από αρκετά επιτυχημένα λανσαρίσματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι Nokia Smart TVs και το Nokia Streaming Box είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα από τον Μάρτιο. Οι φίλοι της ψυχαγωγίας μπορούν να ...

Samsung Neo QLED: Διαθέσιμη και στην Ευρώπη η νέα σειρά τηλεοράσεων

28 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Η Samsung Electronics Ltd ανακοινώνει την πολυαναμενόμενη νέα σειρά τηλεοράσεων Samsung Neo QLED με ανάλυση 8K και 4K, που θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία κατά το διάστημα 21/03 - 16/04. Τα νέα μοντέλα ...

Η Samsung ανακοινώνει νέα μοντέλα τηλεοράσεων στις σειρές Neo QLED, Lifestyle και OLED

18 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη σειρά τηλεοράσεων για το 2022 που περιλαμβάνει τη ναυαρχίδα της σειράς Neo QLED 8K, τις Lifestyle τηλεοράσεις της Samsung και φυσικά, τη νέα Samsung OLED. Με επίκεντρο ...

Sony HT-S400: Απολαύστε πλούσιο ήχο surround και καθαρό διάλογο

26 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε τo soundbar HT-S400 2.1 καναλιών, φέρνοντας κινηματογραφικό ήχο surround σε κάθε σαλόνι. Είτε χρησιμοποιείται για να παρακολουθήσετε την πιο πρόσφατη ταινία, είτε για να απολαύσετε μια ...

Loader
techgear_icon