Η W3C ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο ορισμός της HTML5!

HTML5

Μετά από αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς, η World Wide Web Consortium (W3C) δημοσίευσε τον ολοκληρωμένο ορισμό των προδιαγραφών HTML5 και Canvas 2D, ανοίγοντας επίσημα το δρόμο για την χρησιμοποίηση τους από επιχειρήσεις και developers για τη δημιουργία εφαρμογών Open Web (συμβατών με διάφορες πλατφόρμες).

"Από σήμερα, οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι μπορούν να βασιστούν στην HTML5 για τα επόμενα χρόνια, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους. Παρομοίως, οι προγραμματιστές γνωρίζουν ότι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη εφαρμογών που θα φτάσουν σε smartphones, αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, ebooks, ψηφιακές πινακίδες και συσκευές που δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα"

Παράλληλα, η W3C ανακοίνωσε ότι από σήμερα είναι διαθέσιμα τα πρώτα drafts για τις προδιαγραφές HTML 5.1 και Canvas 2D, Level 2, ενώ θα συνεχιστούν οι δοκιμές και οι επιδιορθώσεις επάνω στην HTML5 ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα διαλειτουργικότητας (π.χ. διαφορετικοί web browsers) και να θεωρηθεί επίσημα web standard μέχρι τα μέσα του 2014.

[PR]

Loading