Huawei AppSearch: Η λύση της εταιρείας για να εγκαταστήσεις εφαρμογές Google, Facebook κλπ.

Παρά το γεγονός ότι επενδύει σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη των δικών της υπηρεσιών, η Huawei αντιλαμβάνεται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεκολλήσει τους χρήστες από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια (βλ. Google).

Η εταιρεία είχε υποσχεθεί τον περασμένο μήνα ότι σύντομα θα προστεθούν δημοφιλείς εφαρμογές όπως Facebook, WhatsApp, Instagram και Twitter στο δικό της κατάστημα Huawei AppGallery, αλλά δεν είχε διευκρινήσει με ποιον τρόπο θα γίνεται αυτό. Σήμερα, ωστόσο, μαθαίνουμε ότι το Huawei P40 Lite περιλαμβάνει πλέον τη λειτουργία AppSearch στο κατάστημα AppGallery, η οποία προσφέρει έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο για να βρεις και να εγκαταστήσεις εφαρμογές της Google (π.χ. Chrome, YouTube), Facebook, Instagram κλπ.

Με το AppSearch, η Huawei ανακατευθύνει ουσιαστικά τον χρήστη σε ιστοσελίδες που διαθέτουν τα αρχεία APK των προαναφερθέντων εφαρμογών (και όχι μόνο) και όπως αντιλαμβάνεστε το AppSearch είναι απλά ένα εργαλείο που σε γλιτώνει από τον κόπο να τα βρεις μόνος σου. Προσωπικά, θα το δοκιμάσω στα Huawei P40 Lite και P40 Lite E που έφτασαν στα χέρια μου για δοκιμή και θα σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου στα αντίστοιχα reviews.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι ούτε άνετη για το μέσο χρήστη, ούτε απόλυτα ασφαλής. Η Huawei ξεκαθαρίζει ότι δεν παρέχει αυτόματα updates σε αυτές τις εφαρμογές, ούτε εγγυάται πως είναι ασφαλείς. Κρατήστε, πάντως, ότι κάποιες από αυτές σε μεταφέρουν απευθείας στην επίσημη ιστοσελίδα του δημιουργού (π.χ. Facebook και WhatsApp).

[via]

Loading