Huawei Celia: Αυτός είναι ο ψηφιακός βοηθός της εταιρείας, ντεμπούτο στο Huawei P40

Το αναφέρουμε συνεχώς, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα για τη Huawei. Καλά και χρυσά τα νέα Huawei P40, Huawei P40 Pro και Huawei P40 Pro+ (όπως και τα περισσότερα smartphones της εταιρείας), κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι θα μπορούσε τώρα να βρίσκεται στην κορυφή των κατασκευαστών smartphones, αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα εξακολουθεί να είναι ένα: θα καταφέρει να ξεκολλήσει τους χρήστες από τις συνήθειές τους (βλ. Google);

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα τη δώσει μόνο ο χρόνος. Η Huawei, πάντως, είναι “καταδικασμένη” να βάλει όλες τις δυνάμεις της για να τα καταφέρει. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ανάπτυξης εφαρμογών - υπηρεσιών που θα ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες της Google, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τον δικό της ψηφιακό βοηθό που ονομάζεται Celia και κάνει ντεμπούτο στο Huawei P40.

Η ενεργοποίηση του Celia γίνεται με τη φωνητική εντολή “Hey Celia” ή κρατώντας πατημένο για 1 δευτερόλεπτο το power button της συσκευής. Οι λειτουργίες που προσφέρει είναι αυτές που γνωρίζετε πάνω - κάτω από τους αντίστοιχους ψηφιακούς βοηθούς Google Assistant, Apple Siri, Samsung Bixby και Amazon Alexa. Το Celia μπορεί να παρέχει στον χρήστη απαντήσεις σε ερωτήσεις, να του οργανώνει ξυπνητήρια - ημερολόγια, να λέει τον καιρό, να πραγματοποιεί κλήσεις, να αλλάζει τραγούδια κ.ά.

huawei-celia-2.jpg

Η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία, πάντως, είναι αυτή της άμεσης πραγματοποίησης αγοράς. Στα smartphones της Huawei υπάρχει τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για την αναγνώριση αντικειμένων μέσω της κάμερας και τώρα θα μπορείς να την ενεργοποιείς με φωνητική εντολή, αλλά και να ζητάς από το Celia να αγοράσει το αντικείμενο που αναγνωρίζει στην οθόνη. Με παραμφερή τρόπο θα μπορεί να μεταφράσει τη γλώσσα που βλέπει π.χ. σε μια πινακίδα ή ένα μενού.

Στο θέμα της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας, η Huawei σημειώνει πως η φωνή του χρήστη και οι εντολές που δίνει κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται αποκλειστικά στη συσκευή και όχι σε κάποιον cloud server της εταιρείας. Μάλιστα, έχει ήδη λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αρμόδια επιτροπή για τους κανόνες GDPR.

Ο ψηφιακός βοηθός Celia θα είναι διαθέσιμος αρχικά σε τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά) σε 6 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Χιλή, Μεξικό και Κολομβία.

Photo Gallery

Loading