Huawei: Ετοιμάζεται δυναμικά για το παγκόσμιο λανσάρισμα του HarmonyOS!

Η Huawei φαίνεται ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το δικό της mobile λειτουργικό σύστημα HarmonyOS παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κάτω από καθεστώς κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, οι οποίες της έχουν στερήσει την πρόσβαση σε βασικές τεχνολογίες. Η κινεζική εταιρεία κυκλοφόρησε τη δική της mobile πλατφόρμα το 2019, την ίδια χρονιά που της επεβλήθησαν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, οι οποίες την εμπόδισαν να έχει περαιτέρω πρόσβαση στο λογισμικό Android της Google για την τροφοδοσία των συσκευών της.

Πιο πρόσφατα, η εταιρεία είδε το smartphone της Mate 60 Pro να γίνεται η συσκευή με τις περισσότερες πωλήσεις στην τεράστια καταναλωτική αγορά της Κίνας, εκτοπίζοντας αντιπάλους όπως το iPhone της Apple, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε τη σειρά Huawei Pura 70 που λογικά θα αποτελέσει ακόμα μεγαλύτερη απειλή για τις πωλήσεις της Apple στη χώρα. Τώρα, η εταιρεία σκοπεύει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο αναπτύσσοντας περαιτέρω το HarmonyOS φέρνοντας τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές παγκοσμίως στη δική της πλατφόρμα. Μέρος αυτής της διαδικασίας θα περιλαμβάνει τη μεταφορά εφαρμογών στο HarmonyOS και την ενθάρρυνση άλλων προγραμματιστών εφαρμογών να δημιουργήσουν λογισμικό για την πλατφόρμα.

"Θα εργαστούμε σκληρά για να δημιουργήσουμε πρώτα το οικοσύστημα εφαρμογών HarmonyOS στην αγορά της Κίνας και στη συνέχεια, από χώρα σε χώρα, θα αρχίσουμε να το προωθούμε σταδιακά σε άλλα μέρη του κόσμου", δήλωσε ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, Eric Xu, στους παρευρισκόμενους στην 21η Σύνοδο Κορυφής Αναλυτών στο Shenzhen την περασμένη εβδομάδα. "Στην αγορά της Κίνας, οι χρήστες smartphone της Huawei ξοδεύουν το 99% του χρόνου τους σε περίπου 5.000 εφαρμογές. Έτσι, αποφασίσαμε να περάσουμε το 2024 μεταφέροντας πρώτα αυτές τις εφαρμογές στο HarmonyOS στην προσπάθειά μας να ενοποιήσουμε πραγματικά το λειτουργικό σύστημα και το οικοσύστημα εφαρμογών. Ενθαρρύνουμε επίσης και άλλες εφαρμογές να μεταφερθούν στο HarmonyOS".

Σύμφωνα με τον Eric Xu, περισσότερες από 4.000 από αυτές τις εφαρμογές βρίσκονται ήδη στη διαδικασία μεταφοράς και η εταιρεία "επικοινωνεί με τους προγραμματιστές" για τις περίπου 1.000 εφαρμογές που απομένουν. "Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα, αλλά έχουμε ευρεία υποστήριξη στον κλάδο και από πολλούς προγραμματιστές εφαρμογών. Όταν θα έχουμε αυτές τις πρώτες 5.000 εφαρμογές Android - και χιλιάδες άλλες εφαρμογές - σε λειτουργία στο HarmonyOS, θα έχουμε ένα πραγματικό HarmonyOS: ένα τρίτο mobile λειτουργικό σύστημα για όλο τον κόσμο. Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και το 1 εκατομμύριο εφαρμογές στο μέλλον"

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, το HarmonyOS σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη χάρη στην εισαγωγή των smartphones 5G που τροφοδοτούνται από αυτό, όπως το Mate 60 Pro. Η πλατφόρμα αντιπροσώπευε το 4% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και ξεπέρασε το 16% του μεριδίου αγοράς στην Κίνα, γεγονός που σύμφωνα με την Counterpoint το καθιστά το τρίτο μεγαλύτερο mobile λειτουργικό σύστημα με βάση τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, πίσω από το Android και το iOS.

[via]

Loading