Η Γαλλία δεν μπλοκάρει τη Huawei, αλλά παροτρύνει τη μη χρήση του εξοπλισμού της

Μετά την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στη Huawei και τη δυνατότητα συμμετοχής της στα δίκτυα της χώρας, έρχεται τώρα και η Γαλλία να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους παρόχους τηλεπικοινωνιών, όχι, όμως, με τόσο μεγάλη αυστηρότητα. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Γαλλίας ξεκαθάρισε πως δεν απαγορεύει ολοκληρωτικά τη χρήση εξοπλισμού της Huawei για τις υποδομές των δικτύων 5G στη χώρα, αλλά παροτρύνει τους παρόχους να την αποφύγουν.

Όπως δήλωσε ο κ. Guillaume Poupard, επικεφαλής της ANSSI (εθνική υπηρεσία κυβερνοασφαλείας στη Γαλλία),

Αυτό που μπορώ να πω είναι πως δεν θα υπάρξει καθολικό μπλοκάρισμα. Παρόλα αυτά, όσοι πάροχοι δεν χρησιμοποιούν ήδη εξοπλισμό της Huawei, τους παροτρύνουμε να μην τον κάνουν. Για όσους βασίζονται στη Huawei, τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τη χρήση στις υποδομές τους για έναν χρονικό ορίζοντα από 3 έως 8 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πάροχος Orange (ελέγχεται από το κράτος) έχει ήδη στραφεί στις Ericsson και Nokia, αλλά οι Bouygues Telecom και SFR θα συνεχίζουν να πορεύονται με τη Huawei διότι ο εξοπλισμός της καλύπτει ήδη μεγαλύτερο ποσοστό από το 50% των υποδομών τους.

Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την ανεξαρτησία και την ασφάλεια της χώρας, όπως δήλωσε ο Poupard. Δεν το ονομάζουν μπλόκο, ωστόσο, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως εκεί πηγαίνει η ιστορία…

[via]

Loading