up_icon
HUAWEI Reviews Gadgets

Huawei FreeBuds Pro Review: Άψογος ήχος, τρομερή απομόνωση με την τεχνολογία ANC

21 Οκτωβρίου 2020 Christos Elpidis

Huawei FreeBuds Pro Review: Άψογος ήχος, τρομερή απομόνωση με την τεχνολογία ANC

Σε μια αγορά όπου έχουν πέσει “με τα μούτρα” όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών, μικροί και μεγάλοι, η Huawei αποδεικνύει ότι ξέρει πολύ καλά να εξελίσσει τα προϊόντα της διορθώνοντας τις αστοχίες και ενισχύοντας τις τεχνολογίες της για να παρέχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε δει κατά καιρούς αρκετά από τα ασύρματα ακουστικά της εταιρείας, ωστόσο, αυτή τη φορά μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως καταφέρνει να παρουσιάσει έναν πραγματικό ανταγωνιστή απέναντι στα AirPods της Apple.

Ο πρόλογος για τα εξαιρετικά ακουστικά Huawei Freebuds Pro που θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Οκτώβριο και στη χώρα μας (τιμή €199), τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

huawei-freebuds-pro-techgear-review.jpg

Σχεδιασμός - Πρώτη επαφή

Η Huawei πειραματίστηκε αρκετά με τον σχεδιασμό στα προηγούμενα ασύρματα ακουστικά για να καταλήξει σε αυτόν που βλέπουμε στα Freebuds Pro. Επιστροφή, λοιπόν, στο in-ear στυλ με πιο κοντά άκρα για να μην φαίνονται τόσο περίεργα επάνω στα αυτιά του χρήστη, με μικρό βάρος για να ξεχνάς ότι τα φοράς μετά από λίγη ώρα και με νέο σύστημα διαχείρισης με αγγίγματα και συρσίματα του δακτύλου επάνω σε κάθε ακουστικό που θα δούμε στη συνέχεια.

Χάριν στον in-ear σχεδιασμό και την κατάλληλη επιλογή μεγέθους των λαστιχένιων buds στέκονται σταθερά στα αυτιά κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, ενώ απομονώνουν τον εξωτερικό θόρυβο σε πολύ καλό βαθμό ακόμη και χωρίς να ενεργοποιήσεις την ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC). Τα κοντά ορθογώνια άκρα προσφέρουν αρκετό πλάτος για να εκτελείς τις διάφορες ενέργειες με τα αγγίγματα στον ξεχωριστό αισθητήρα πίεσης που διαθέτει το κάθε ακουστικό, παρόλα αυτά, χρειάζεται λίγη εκπαίδευση στην αρχή για να πετυχαίνεις αυτό που θες άμεσα.

  • Ένα άγγιγμα: Εκκίνηση ή παύση της αναπαραγωγής μουσικής, αποδοχή ή τερματισμός κλήσης και μεταπήδηση από τη μία συνδεδεμένη συσκευή στην άλλη (π.χ. από laptop σε smartphone)
  • Δύο αγγίγματα: Αλλαγή τραγουδιού (στο επόμενο)
  • Τρία αγγίγματα: Επιστροφή στο προηγούμενο τραγούδι
  • Παρατεταμένο άγγιγμα: Ενεργοποίηση της ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC) ή του Awareness Mode
  • Σύρσιμο προς τα επάνω: Αύξηση της έντασης
  • Σύρσιμο προς τα κάτω: Μείωση της έντασης
huawei-freebuds-pro-techgear-review-2.jpg

Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα στην εκτέλεση των ενεργειών, αν και στην αρχή υπήρξε ένα μπέρδεμα με το παρατεταμένο κράτημα, καθώς δεν ξέραμε σε ποιο mode είχαν μπει τα ακουστικά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο σχεδιασμός είναι προσεγμένος για εύκολη και άνετη χρήση, επομένως, δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα.

Εδώ να πούμε ότι υπάρχει και η συνοδευτική εφαρμογή Huawei AI Life που περιλαμβάνει ένα τεστ για να δεις αν έχεις επιλέξει το σωστό μέγεθος για τα λαστιχένια buds και μάλιστα σε παροτρύνει να δοκιμάσεις κάποιο άλλο αν κρίνει πως δεν τα έχεις φορέσει σωστά ή ότι η απόδοση τους δεν είναι αυτή που πρέπει.

huawei-freebuds-pro-techgear-review-3.jpg

Σε ό,τι αφορά τη θήκη φόρτισης, είναι μια μετρίου μεγέθους οβάλ κατασκευή που προσφέρει 15 περίπου έξτρα ώρες αυτονομίας στα ακουστικά, η μπαταρία της γεμίζει πλήρως μέσα σε λιγότερο από 60 λεπτά φόρτισης μέσω της υποδοχής USB Type-C και υποστήριζει ασύρματη φόρτιση.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι πιστοποιημένα σε κάποιο πρωτόκολλο για προστασία από νερό, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα χρησιμοποιείς σε εξωτερικούς χώρους με ψιλόβροχο, ούτε αν ιδρώνεις αρκετά κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Απόδοση

Αφού, λοιπόν, έκατσαν ωραία στ’ αυτιά μας και μάθαμε να τα χρησιμοποιούμε, ήρθε η ώρα να δούμε αν όντως η Huawei έκανε το θαύμα της στον σημαντικότερο τομέα, αυτόν της απόδοσης σε πραγματικές συνθήκες.

Ξεκινώντας από τις τηλεφωνικές κλήσεις, είμαστε εντυπωσιασμένοι από την καθαρότητα στη φωνή και την απομόνωση του εξωτερικού ήχου ειδικά σε θορυβώδες περιβάλλον. Σε κλήσεις που πραγματοποιήσαμε οδηγώντας μηχανάκι, αλλά και περπατώντας στην παραλία, η απόκριση που είχαμε από τους συνομιλητές μας ήταν ότι μας ακούν καθαρά και ξάστερα, ενώ είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα φίλου που ρώτησε “ακόμα είσαι σπίτι;”. Αυτό σημαίνει πως ο ξεχωριστός αισθητήρας που αναγνωρίζει και αναλύει τις κινήσεις του κεφαλιού λειτουργεί πραγματικά καλά, καθώς ρυθμίζει ανάλογα τα τρία μικρόφωνα (δύο βλέπουν εξωτερικά, ένα προς τα μέσα) για να “σβήσουν” τον εξωτερικό θόρυβο.

huawei-freebuds-pro-techgear-review-7.jpg

Σε ότι αφορά την αναπαραγωγή μουσικής, η απόδοση είναι πολύ ικανοποιητικό στο ευρύτερο φάσμα των συχνοτήτων, αν και θα θέλαμε κάτι πιο πλούσιο στα μπάσα. Το ευχάριστο είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις στο τέρμα την ένταση όταν κινείσαι σε εξωτερικούς χώρους, διότι η τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC) αποδίδει σε βαθμό που δεν ακούς ούτε εσύ ο ίδιος τη φωνή σου αν τραγουδάς!

Επειδή, βέβαια, η πλήρης απομόνωση μπορεί να είναι επικίνδυνη σε ορισμένες περιπτώσεις, η Huawei έχει προνοήσει να προσφέρει κάτι περισσότερο σε σύγκριση με τα τετριμμένα: το Awareness Mode. Ουσιαστικά, σε αυτό το mode τα Freebuds Pro συνεχίζουν να κόβουν τους εξωτερικούς θορύβους, αλλά επιτρέπουν να φτάνουν στα αυτιά σου οι ήχοι που έχουν σημασία. Για παράδειγμα, μπορούν να αναγνωρίσουν την κατεύθυνση της φωνής του συνομιλητή σου ώστε να φτάσει κανονικά σε εσένα. Αυτό που δεν μας άρεσε στο συγκεκριμένο mode είναι ότι μπορεί να φοράς τα ακουστικά χωρίς να ακούς μουσική και κατά διαστήματα να νιώθεις βουητά στα αυτιά σου χωρίς λόγο, αλλά κάτι τέτοιο λύνεται εύκολα αρκεί να θυμάσαι να απενεργοποιείς / ενεργοποιείς το ANC σε κάθε περίσταση. Να καταγράψουμε, επίσης, ότι μέσα από την εφαρμογή Huawei AI Life υπάρχουν τέσσερα επίπεδα ANC (Ultra, General, Dynamic και Comfortable).

huawei-freebuds-pro-techgear-review-10.jpg

Αυτονομία

Τα Huawei FreeBuds Pro προσφέρουν αρκετά μεγάλη αυτονομία, η οποία επηρεάζεται άμεσα από την ένταση και τη χρήση (ή μη) της τεχνολογίας ANC. Στη θεωρία πιάνουν τις 6 ώρες και στις δικές μας φυσιολογικές δοκιμές δεν ξεμείναμε ποτέ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλα εξαρτώνται από το πόσο χρησιμοποιείς τα ακουστικά σου, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι φορτίζουν πλήρως στη θήκη τους σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Επίλογος

Η ρήση “ο επιμένων νικά” ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της Huawei και τα Freebuds Pro αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αφοσίωσης της στα ασύρματα ακουστικά. Η λογική λέει ότι δεν θα δυσκολευτεί να ξεχωρίσει σε μια ομολογουμένως πολύ κορεσμένη κατηγορία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

HUAWEI FreeBuds 5: Επίσημα με πρωτοποριακό σχεδιασμό

24 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Τα HUAWEI FreeBuds Pro 2+ κέρδισαν δημοσιότητα λόγω των πρωτοποριακών, για ακουστικά, λειτουργιών, αλλά τα HUAWEI FreeBuds 5 είναι αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις στην εκδήλωση της εταιρείας λόγω της ...

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

24 Μαρτίου 2023 Techgear Team

Η HUAWEI δεν σταματάει να καινοτομεί! Ο τεχνολογικός «γίγαντας» παρουσίασε στις 23 Μαρτίου 2023 στην Κίνα τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, από smartphones και smartwatches έως φορητούς ...

HUAWEI FreeBuds Pro 2+: Επίσημα με μέτρηση καρδιακού παλμού και θερμοκρασίας!

24 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η HUAWEI προχωρούσε στα αποκαλυπτήρια των FreeBuds Pro 2, σχεδόν άμεσα πήραν την θέση τους στην κορυφή των premium TWS ακουστικών χάριν στον συνδυασμό της πολυτελούς εμφάνισης και ...

HUAWEI Watch Ultimate: Επίσημα ο άμεσος ανταγωνιστής του Apple Watch Ultra

23 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή εκδήλωση της HUAWEI, καθώς η κινέζικη εταιρεία προχωρά στα αποκαλυπτήρια του foldable HUAWEI Mate X3 και της σειράς HUAWEI P60, αλλά παράλληλα έχει να δώσει νέα προϊόντα σε δύο ...

HUAWEI Mate X3: Διέρρευσαν σχεδόν όλα τα specs του νέου foldable

22 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Για αύριο 23 Μαρτίου 2023 είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση της HUAWEI όπου και θα παρουσιαστούν επίσημα η σειρά HUAWEI P60, τα ακουστικά HUAWEI FreeBuds 5 και το νέο αναδιπλούμενο HUAWEI Mate X3 της εταιρείας,...

HUAWEI Mate X3: Επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας με δορυφόρο

17 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Για την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση της HUAWEI όπου θα παρουσιαστούν η νέα σειρά HUAWEI P60 και το νέο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας με ονομασία HUAWEI Mate X3. Μέχρι στιγμής ...

HUAWEI P60 Series και HUAWEI Mate X3 παρουσιάζονται επίσημα στις 23 Μαρτίου

14 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Ο κύβος ερρίφθη για την επόμενη ναυαρχίδα της HUAWEI, καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει στην επίσημη παρουσίαση της σειράς HUAWEI P60 στις 23 Μαρτίου 2023 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ...

HUAWEI FreeBuds 5i Review: Κορυφαία value-for-money επιλογή για κάθε χρήστη

13 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Η εκτόξευση της HUAWEI προς την κορυφή των κατασκευαστών smartphones διεκόπη βάναυσα από τότε που μπήκε στο μάτι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, άσχετα η η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη να καινοτομεί και να παρουσιάζει ...

Ξεχωριστές προσφορές τεχνολογίας από τη HUAWEI για την Ημέρα της Γυναίκας

09 Μαρτίου 2023 Techgear Team

H HUAWEI τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα μνήμης των ιστορικών αγώνων και θυσιών των γυναικών για τα δικαιώματα τους, με μοναδικές προσφορές που συνδυάζουν την σύγχρονη, έξυπνη τεχνολογία με την...

Κυρίαρχη η παρουσία της Huawei στο ΜWC 2023

06 Μαρτίου 2023 Techgear Team

Μια καθηλωτική εμπειρία που ενσωματώνει όλη την πρωτοποριακή, καινοτόμα τεχνολογία, το οικοσύστημα και τα κορυφαία προϊόντα της Huawei είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Huawei, στο...

Loader
please wait
techgear_icon