Huawei FreeBuds Pro Review: Άψογος ήχος, τρομερή απομόνωση με την τεχνολογία ANC

Σε μια αγορά όπου έχουν πέσει “με τα μούτρα” όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών, μικροί και μεγάλοι, η Huawei αποδεικνύει ότι ξέρει πολύ καλά να εξελίσσει τα προϊόντα της διορθώνοντας τις αστοχίες και ενισχύοντας τις τεχνολογίες της για να παρέχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε δει κατά καιρούς αρκετά από τα ασύρματα ακουστικά της εταιρείας, ωστόσο, αυτή τη φορά μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως καταφέρνει να παρουσιάσει έναν πραγματικό ανταγωνιστή απέναντι στα AirPods της Apple.

Ο πρόλογος για τα εξαιρετικά ακουστικά Huawei Freebuds Pro που θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Οκτώβριο και στη χώρα μας (τιμή €199), τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

huawei-freebuds-pro-techgear-review.jpg

Σχεδιασμός - Πρώτη επαφή

Η Huawei πειραματίστηκε αρκετά με τον σχεδιασμό στα προηγούμενα ασύρματα ακουστικά για να καταλήξει σε αυτόν που βλέπουμε στα Freebuds Pro. Επιστροφή, λοιπόν, στο in-ear στυλ με πιο κοντά άκρα για να μην φαίνονται τόσο περίεργα επάνω στα αυτιά του χρήστη, με μικρό βάρος για να ξεχνάς ότι τα φοράς μετά από λίγη ώρα και με νέο σύστημα διαχείρισης με αγγίγματα και συρσίματα του δακτύλου επάνω σε κάθε ακουστικό που θα δούμε στη συνέχεια.

Χάριν στον in-ear σχεδιασμό και την κατάλληλη επιλογή μεγέθους των λαστιχένιων buds στέκονται σταθερά στα αυτιά κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, ενώ απομονώνουν τον εξωτερικό θόρυβο σε πολύ καλό βαθμό ακόμη και χωρίς να ενεργοποιήσεις την ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC). Τα κοντά ορθογώνια άκρα προσφέρουν αρκετό πλάτος για να εκτελείς τις διάφορες ενέργειες με τα αγγίγματα στον ξεχωριστό αισθητήρα πίεσης που διαθέτει το κάθε ακουστικό, παρόλα αυτά, χρειάζεται λίγη εκπαίδευση στην αρχή για να πετυχαίνεις αυτό που θες άμεσα.

  • Ένα άγγιγμα: Εκκίνηση ή παύση της αναπαραγωγής μουσικής, αποδοχή ή τερματισμός κλήσης και μεταπήδηση από τη μία συνδεδεμένη συσκευή στην άλλη (π.χ. από laptop σε smartphone)
  • Δύο αγγίγματα: Αλλαγή τραγουδιού (στο επόμενο)
  • Τρία αγγίγματα: Επιστροφή στο προηγούμενο τραγούδι
  • Παρατεταμένο άγγιγμα: Ενεργοποίηση της ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC) ή του Awareness Mode
  • Σύρσιμο προς τα επάνω: Αύξηση της έντασης
  • Σύρσιμο προς τα κάτω: Μείωση της έντασης
huawei-freebuds-pro-techgear-review-2.jpg

Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα στην εκτέλεση των ενεργειών, αν και στην αρχή υπήρξε ένα μπέρδεμα με το παρατεταμένο κράτημα, καθώς δεν ξέραμε σε ποιο mode είχαν μπει τα ακουστικά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο σχεδιασμός είναι προσεγμένος για εύκολη και άνετη χρήση, επομένως, δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα.

Εδώ να πούμε ότι υπάρχει και η συνοδευτική εφαρμογή Huawei AI Life που περιλαμβάνει ένα τεστ για να δεις αν έχεις επιλέξει το σωστό μέγεθος για τα λαστιχένια buds και μάλιστα σε παροτρύνει να δοκιμάσεις κάποιο άλλο αν κρίνει πως δεν τα έχεις φορέσει σωστά ή ότι η απόδοση τους δεν είναι αυτή που πρέπει.

huawei-freebuds-pro-techgear-review-3.jpg

Σε ό,τι αφορά τη θήκη φόρτισης, είναι μια μετρίου μεγέθους οβάλ κατασκευή που προσφέρει 15 περίπου έξτρα ώρες αυτονομίας στα ακουστικά, η μπαταρία της γεμίζει πλήρως μέσα σε λιγότερο από 60 λεπτά φόρτισης μέσω της υποδοχής USB Type-C και υποστήριζει ασύρματη φόρτιση.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι πιστοποιημένα σε κάποιο πρωτόκολλο για προστασία από νερό, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα χρησιμοποιείς σε εξωτερικούς χώρους με ψιλόβροχο, ούτε αν ιδρώνεις αρκετά κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Απόδοση

Αφού, λοιπόν, έκατσαν ωραία στ’ αυτιά μας και μάθαμε να τα χρησιμοποιούμε, ήρθε η ώρα να δούμε αν όντως η Huawei έκανε το θαύμα της στον σημαντικότερο τομέα, αυτόν της απόδοσης σε πραγματικές συνθήκες.

Ξεκινώντας από τις τηλεφωνικές κλήσεις, είμαστε εντυπωσιασμένοι από την καθαρότητα στη φωνή και την απομόνωση του εξωτερικού ήχου ειδικά σε θορυβώδες περιβάλλον. Σε κλήσεις που πραγματοποιήσαμε οδηγώντας μηχανάκι, αλλά και περπατώντας στην παραλία, η απόκριση που είχαμε από τους συνομιλητές μας ήταν ότι μας ακούν καθαρά και ξάστερα, ενώ είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα φίλου που ρώτησε “ακόμα είσαι σπίτι;”. Αυτό σημαίνει πως ο ξεχωριστός αισθητήρας που αναγνωρίζει και αναλύει τις κινήσεις του κεφαλιού λειτουργεί πραγματικά καλά, καθώς ρυθμίζει ανάλογα τα τρία μικρόφωνα (δύο βλέπουν εξωτερικά, ένα προς τα μέσα) για να “σβήσουν” τον εξωτερικό θόρυβο.

huawei-freebuds-pro-techgear-review-7.jpg

Σε ότι αφορά την αναπαραγωγή μουσικής, η απόδοση είναι πολύ ικανοποιητικό στο ευρύτερο φάσμα των συχνοτήτων, αν και θα θέλαμε κάτι πιο πλούσιο στα μπάσα. Το ευχάριστο είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις στο τέρμα την ένταση όταν κινείσαι σε εξωτερικούς χώρους, διότι η τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC) αποδίδει σε βαθμό που δεν ακούς ούτε εσύ ο ίδιος τη φωνή σου αν τραγουδάς!

Επειδή, βέβαια, η πλήρης απομόνωση μπορεί να είναι επικίνδυνη σε ορισμένες περιπτώσεις, η Huawei έχει προνοήσει να προσφέρει κάτι περισσότερο σε σύγκριση με τα τετριμμένα: το Awareness Mode. Ουσιαστικά, σε αυτό το mode τα Freebuds Pro συνεχίζουν να κόβουν τους εξωτερικούς θορύβους, αλλά επιτρέπουν να φτάνουν στα αυτιά σου οι ήχοι που έχουν σημασία. Για παράδειγμα, μπορούν να αναγνωρίσουν την κατεύθυνση της φωνής του συνομιλητή σου ώστε να φτάσει κανονικά σε εσένα. Αυτό που δεν μας άρεσε στο συγκεκριμένο mode είναι ότι μπορεί να φοράς τα ακουστικά χωρίς να ακούς μουσική και κατά διαστήματα να νιώθεις βουητά στα αυτιά σου χωρίς λόγο, αλλά κάτι τέτοιο λύνεται εύκολα αρκεί να θυμάσαι να απενεργοποιείς / ενεργοποιείς το ANC σε κάθε περίσταση. Να καταγράψουμε, επίσης, ότι μέσα από την εφαρμογή Huawei AI Life υπάρχουν τέσσερα επίπεδα ANC (Ultra, General, Dynamic και Comfortable).

huawei-freebuds-pro-techgear-review-10.jpg

Αυτονομία

Τα Huawei FreeBuds Pro προσφέρουν αρκετά μεγάλη αυτονομία, η οποία επηρεάζεται άμεσα από την ένταση και τη χρήση (ή μη) της τεχνολογίας ANC. Στη θεωρία πιάνουν τις 6 ώρες και στις δικές μας φυσιολογικές δοκιμές δεν ξεμείναμε ποτέ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλα εξαρτώνται από το πόσο χρησιμοποιείς τα ακουστικά σου, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι φορτίζουν πλήρως στη θήκη τους σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Επίλογος

Η ρήση “ο επιμένων νικά” ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της Huawei και τα Freebuds Pro αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αφοσίωσης της στα ασύρματα ακουστικά. Η λογική λέει ότι δεν θα δυσκολευτεί να ξεχωρίσει σε μια ομολογουμένως πολύ κορεσμένη κατηγορία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading