up_icon
Google HUAWEI Smartphones Technology

Huawei: Συνεργασίες με Google και Amazon για τη δημιουργία του Intelligent Phone [CES 2017]

13 Ιανουαρίου 2017 Vangelis Kompos

Huawei: Συνεργασίες με Google και Amazon για τη δημιουργία του Intelligent Phone [CES 2017]

[Δ.Τ.]
  • H Huawei αποκαλύπτει την νέα εποχή για τα κινητά τηλέφωνα: Γνωρίστε το Intelligent Phone
  • Στο Λας Βέγκας η Huawei ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Google και την Amazon και παρουσίασε τα σχέδιά της για την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στα κινητά τηλέφωνα

Τονίζοντας για ακόμη μια φορά τη δέσμευση της Huawei να υποστηρίξει την καινοτομία και τη συνεργασία με κορυφαίους συνεργάτες, για να μετασχηματίσει τον τρόπο που οι άνθρωποι βιώνουν τον κόσμο γύρω τους, ο CEO της Huawei, Richard Yu, απευθύνθηκε στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την ομιλία του, στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2017, στο Λας Βέγκας.

Ο Richard Yu μοιράστηκε επίσης το όραμα της Huawei για τα κινητά επόμενης γενιάς: το Intelligent Phone, μια συσκευή AI-powered (τεχνητής νοημοσύνης) που υπόσχεται να βελτιώσει κάθε κομμάτι της ζωής μας. Επιπλέον, ο κ. Yu ανακοίνωσε την πιο πρόσφατη συνεργασία της εταιρίας με τους ηγέτες της βιομηχανίας, την Amazon και την Google, και αποκάλυψε ότι το Huawei Mate 9 θα είναι πλέον διαθέσιμο στις ΗΠΑ. Επενδύοντας τόσο στα υλικά κατασκευής των συσκευών, όσο και στην καινοτομία του λογισμικού τους, το Mate 9 Pro και το Porsche Design Mate 9 θα είναι επίσης οι πρώτες συσκευές της Huawei που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία Daydream της Google.

Υποστηρίζοντας την καινοτομία με πάθος

Κατά την διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών η Huawei έχει αναδειχθεί ως μία από τις τρεις κορυφαίες μάρκες smartphone παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Richard Yu επεσήμανε τους τρεις πυλώνες της Ηuawei το πάθος, την συλλογική σοφία και την ουσιαστική καινοτομία, για να εξηγήσει την επιτυχία της εταιρείας. Μέσα στο 2016, η Huawei διένειμε περισσότερα από 139 εκατομμύρια smartphones, σημειώνοντας αύξηση 29% σε σχέση με το 2015. Σύμφωνα με την IPSOS, η παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της έχει δει επίσης σταθερή αύξηση, καθώς ανέβηκε από 76% σε 81%, με 66,7% και 100% αύξηση στην άποψη και την προτίμηση των καταναλωτών παγκοσμίως.

Μέσα από τις συνεχείς επενδύσεις της στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, οι οποίες ξεπέρασαν τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, η Huawei θα ηγηθεί στην επόμενη εποχή της καινοτομίας για να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει την ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Huawei θα αξιοποιήσει τη συλλογική σοφία από τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου, τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας, για να βοηθήσει στην διαμόρφωση της νέας εποχής για την τεχνολογία καταναλωτικών προϊόντων. Μάλιστα, προσφάτως η Huawei άνοιξε το νέο Max Berek Εργαστήριο Καινοτομίας σε συνεργασία με την Leica, έτσι ώστε να ενισχύσει την εταιρική της σχέση με τον παγκόσμιο ηγέτη στη φωτογραφία και απεικόνιση.

To έξυπνο τηλέφωνο για έναν έξυπνο κόσμο

Καθώς ο κόσμος απαιτεί πλέον την αδιάλειπτη ψηφιακή συνδεσιμότητα, η Huawei φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία μιας επαναστατικής εμπειρίας που θα φέρει τελικά το Intelligent Phone στη ζωή. Ο κ. Yu τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια νέα περίοδο εξέλιξης που πρόκειται να ξεδιπλωθεί - αρχικά ο υπολογιστής μας έδωσε μια πύλη για την πρόσβαση σε πληροφορίες, έπειτα ακολούθησε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το οποίο μας έδωσε την δυνατότητα να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες. Σήμερα ζούμε σε μια εποχή όπου συνδέονται τα πάντα. Ο κ. Yu ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ζούμε σε έναν «έξυπνο κόσμο» όπου οι συσκευές συνεχώς διαισθάνονται, λειτουργούν, και συλλέγουν δεδομένα σχετικά με το περιβάλλον μας.

Για να ευδοκιμήσουμε σε αυτό τον ευφυή κόσμο, η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα σημερινά smartphones μας προσφέρει ένα σημαντικό εμπρός και μας φέρνει πιο κοντά στην επόμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας, τα Intelligent Phones. Τα AI-powered Intelligent Phones θα είναι σε θέση να προβλέπουν τις ανάγκες μας με νέες λειτουργίες που θα ταιριάζουν πραγματικά στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε.

Προκειμένου να δημιουργηθεί το Intelligent Phone, o Richard Yu αναφέρθηκε στις ανάγκες του σχεδιασμού , αυτής της συσκευής η οποία θα μπορεί να μιμείται την ανθρώπινη ικανότητα να αλληλεπιδρά και να κατανοεί τον κόσμο γύρω της. Για παράδειγμα, το Intelligent Phone θα χρειαστεί προηγμένες οπτικές λειτουργίες για να βλέπει και να κατανοεί το περιβάλλον του. Επιπρόσθετα, θα χρειαστεί πιο έξυπνα και εξελιγμένα μικρόφωνα, μέσω των οποίων θα ακούει και θα προσδιορίζει τους διάφορους ήχους. Τέλος, θα διαθέτει περισσότερη ενέργεια και υψηλότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να επεξεργάζεταιτις τεράστιες ποσότητες πληροφοριών που θα δέχεται.

Για να επιταχυνθεί η δημιουργία των Intelligent Phones, η Huawei εργάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας αισθητήρων, την μηχανική μάθηση, την διαχείριση δεδομένων και των chipset. Αγκαλιάζοντας τις νέες αυτές εξελίξεις, η Huawei πιστεύει ότι το Intelligent Phone θα ενοποιήσει την ψηφιακή και την ανθρώπινη νοημοσύνη για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη.

Ο κ. Yu συνέχισε,

"Σήμερα οι άνθρωποι συνδέονται με τον ψηφιακό κόσμο, χρησιμοποιώντας τα smartphones τους. Στο μέλλον, το Intelligent Phone θα αλλάξει όλο αυτό το σκηνικό. Γιατί το Intelligent Phone θα είναι μια επέκταση του ποιοι είμαστε. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, που θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, και θα μας επιτρέπει να αλληλεπιδρούμε απρόσκοπτα με τον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο"

Συνεργασία με ηγέτες της βιομηχανίας

Κατά την ομιλία του, ο κ. Yu αποκάλυψε τις προσεχείς συνεργασίες-ορόσημο της Huawei με την Amazon και την Google. Τις χαρακτήρισε ως συνεργασίες που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων τεχνολογιών και εμπειριών.

Το Huawei Mate 9 Pro και το Huawei Porsche Design Mate 9 είναι οι πρώτες συσκευές της Huawei που υποστηρίζουν την λειτουργία Daydream της Google, η οποία προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να εξερευνήσουν το εντυπωσιακό περιεχόμενο και τις εμπειρίες της εικονικής πραγματικότητας. Σύμφωνα με τον Amit Singh, τον Business & Operations Αντιπρόεδρο της Google για θέματα Εικονικής Πραγματικότητας, το 2017, εκτός από την προσθήκη υψηλής ποιότητας εικονικής πραγματικότητας στις συσκευές της Huawei μέσα από την λειτουργία Daydream, η Google και η Huawei θα συνεργαστούν για να προσφέρουν smartphones υψηλής ποιότητας, με αυξημένη αίσθηση της πραγματικότητας που θα διαθέτουν τεχνολογία εντοπισμού κίνησης, εκμάθηση περιοχής με την λειτουργία Project Tango και αντίληψη του βάθους.

Οι συνέργειες αυτές και η επέκταση του οικοσυστήματος των συνεργατών της Huawei παγκοσμίως, αποτελούν κομμάτι μιας στρατηγικής που θα οδηγήσει σε μια πιο πλούσια και πιο ουσιαστική ενσωμάτωση της καινοτομίας, η οποία με την πάροδο του χρόνου θα βοηθήσει στη διαμόρφωση των τεχνολογιών επόμενης γενιάς.

Ο κ. Richard Yu, σχολίασε,

"Σήμερα εστιάζουμε στη γεφύρωση της καινοτομίας με την τεχνολογία, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα οραματιστών και να προσφέρουμε προϊόντα που βελτιώνουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους. Καθώς κοιτάζουμε προς το μέλλον, είμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Είμαστε έτοιμοι να προσπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να βελτιώσουμε τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας. Η δημιουργία του Intelligent Phone θα αποτελέσει την εξέλιξη στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας που θα παρέχει νοημοσύνη σε κάθε πτυχή της ζωής μας, εμπλουτίζοντας τον τρόπο που βιώνουμε τον κόσμο γύρω μας"

Vangelis Kompos

Έχει επαφή με τα κομπιούτερζ από όταν απέκτησε πιτσιρικάς ένα Sinclair ZX81 με ένα ολόκληρο Kbyte μνήμης Ram, μπούκαρε στα ίντερνετς από την εποχή των BBS και των modem 1200bps.
Αποτελεί πλέον προστατευόμενο είδος καθώς επιμένει να λατρεύει τα windows, να μένει μακριά από μήλα οποιασδήποτε μορφής και να χρησιμοποιεί κουρδιστό μηχανικό ρολόι. Τρέχα γύρευε…

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Bay View: Αυτό είναι το νέο, εντυπωσιακό campus της Google

18 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που έγινε γνωστό πως η Google θα φτιάξει νέο campus (και 6 χρόνια από την έναρξη των εργασιών) για να το δούμε στην ολοκληρωμένη του μορφή. Η εταιρεία ανοίγει τα...

Pixel Watch: Αποκαλύφθηκε το πρώτο smartwatch της Google

12 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Ανάμεσα στις συσκευές που ανακοίνωσε η Google στο συνέδριο Google I/O 2022 βρίσκεται και το πρώτο smartwatch της εταιρείας, το οποίο ονομάζεται Pixel Watch και αναμένεται μαζί με τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro το ...

Pixel Buds Pro: Επίσημα με βλέψεις να γίνουν τα AirPods για συσκευές Android

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Ασταμάτητη η Google στο συνέδριο Google I/O 2022, καθώς ανακοίνωσε επίσημα και τα Pixel Buds Pro με ξεκάθαρο στόχο να προσφέρει στους χρήστες συσκευών Android μια αντίστοιχη επιλογή ασύρματων TWS ακουστικών με ...

Android 13: Επίσημη παρουσίαση από τη Google, τι νέο φέρνει

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κεντρικό keynote της Google στο συνέδριο Google I/O 2022 η αναφορά στο νέο λειτουργικό σύστημα Android 13. Η εταιρεία παρουσίασε ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα ...

Pixel 7 και Pixel 7 Pro: Αποκαλύφθηκαν από τώρα, έρχονται το φθινόπωρο

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Αυτό σίγουρα δεν το περιμέναμε. Ανάμεσα στην πληθώρα ανακοινώσεων του συνεδρίου Google I/O 2022, η εταιρεία αποφάσισε να αποκαλύψει από τώρα και την επόμενη γενιά των smartphones της, δηλαδή τα Pixel 7 και ...

Pixel 6a: Επίσημα με οθόνη 6.1'' OLED FHD+ και επεξεργαστή Tensor στα $449

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Όπως αναμενόταν η Google παρουσίασε επίσημα στο συνέδριο Google I/O 2022 το πιο προσιτό μοντέλο της Pixel 6 Series, με το Pixel 6a να διατηρεί περίπου τον ίδιο σχεδιασμό των Pixel 6 και Pixel 6 Pro, αλλά στην ...

Google Search: Η αναζήτηση πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο με τα νέα εργαλεία της εταιρείας

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν οι δοκιμές του περίφημου multisearch της Google που εμπλέκει στη διαδικασία της αναζήτησης ταυτόχρονα την εικόνα και το κείμενο με τη βοήθεια του εργαλείου Google Lens. Τώρα, στο ...

Google Wallet: Το Google Pay μετονομάζεται και ενίσχυεται σημαντικά

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Google ανακοίνωσε πριν από λίγο στο συνέδριο Google I/O 2022 ότι μετονομάζει και πάλι την υπηρεσία Google Pay σε Google Wallet, μια αλλαγή που θα δούμε σε όλο τον κόσμο μέσα στο ...

Google Maps: Ακόμα πιο εντυπωσιακή η υπηρεσία με το νέο Immersive View

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Εκκίνηση σήμερα για το συνέδριο Google I/O 2022 και η εταιρεία έχει παρουσιάσει ήδη πολλά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά για τις τεχνολογίες, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της. Θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας ...

Google Pinball: Παίξε το δωρεάν φλιπεράκι της Google

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Το πρελούδιο για το συνέδριο Google I/O 2022 είναι ένα pinball game που δημιούργησε η Google με το Flutter (ένα από τα αγαπημένα της frameworks) με σκοπό να αναδείξει τις δυνατότητες της τεχνολογίας στους ...

Loader
techgear_icon