Huawei Mate 40: Επίσημη παρουσίαση της σειράς στις 22 Οκτωβρίου 2020

Ο κύβος ερρίφθη από τη Huawei για την παρουσίαση της νέας premium σειράς Huawei Mate 40, καθώς ο CEO του τμήματος Huawei Consumer Business, κ. Richard Yu, ανακοίνωσε στο κινέζικο δίκτυο Weibo πως η επίσημη εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της σειράς θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2020.

Το μοναδικό στοιχείο που δίνει η πρόσκληση είναι η ίριδα ενός ματιού, ως ένδειξη για τις εξελίξεις που θα δούμε στον τομέα της κάμερας και τη φωτογραφίας, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μια πολύ σημαντική αναβάθμιση που αφορά τον τηλεφακό στην πίσω κάμερα.

Η λογική λέει ότι θα δούμε τα Huawei Mate 40, Huawei Mate 40 Pro και Huawei Mate 40 Pro+, αλλά και μια ειδική έκδοση σε συνεργασία με την Porsche Design, όπως παραδοσιακά γίνεται τα τελευταία χρόνια. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών περιμένουμε το ντεμπούτο του νέου επεξεργαστή Kirin 9000 σε αρχιτεκτονική κλίμακας 5nm με ενσωματωμένο 5G modem, ο οποίος αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, θα είναι και ο τελευταίος που κατασκευάζει η εταιρεία.

Σε ότι αφορά την κάμερα, φημολογείται ότι θα τοποθετηθεί κύριος αισθητήρας 108MP με 9P φακό σε συνδυασμό με περισκοπικό φακό για 5x οπτικό zoom, έναν ακόμη αισθητήρα με φακό ultrawide και ToF για λήψεις πληροφοριών βάθους πεδίου. Επίσης, είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα δούμε και νέο φορτιστή ισχύος 66W για ταχύτατη φόρτιση.

Τώρα που έχουμε ημερομηνία παρουσίασης περιμένουμε σωρεία διαρροών μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2020.

Loading