Huawei Mate V: Το νέο αναδιπλούμενο με σχεδιασμό clamshell;

Η πρώτη γενιά αναδιπλούμενων συσκευών από τις δύο μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες μας έδειξε τη διαφορετική προσέγγιση σε αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία. Από τη μια η Samsung διάλεξε την αναδίπλωση προς τα μέσα στα Galaxy Fold και Galaxy Z Flip, από την άλλη η Huawei κινήθηκε στην εξωτερική αναδίπλωση της οθόνης στα Mate X και Mate Xs.

Μάλιστα, η Huawei υπεραμύνθηκε του δικού της σχεδιασμού αναφέροντας ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να προσφέρεις μια λειτουργική αναδιπλούμενη συσκευή που θα έχει πραγματικό νόημα ύπαρξης. Παρόλα αυτά, κυκλοφορούν ορισμένες πληροφορίες τις τελευταίες ώρες που δείχνουν πως μάλλον θα ακολουθήσει και αυτή τον δρόμο της Samsung.

Για την ακρίβεια, η Huawei έχει κατοχυρώσει μια πατέντα στη CNIPA (China National Intellectual Property Administration) που περιγράφει και αναπαριστά στα σχεδιαγράμματά της μια αναδιπλούμενη συσκευή με clamshell σχεδιασμό, ενώ έχει καταθέσει και αίτηση στην Ευρώπη για το trademark “Huawei Mate V”.

Δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία, ούτε κάποια επίσημη τοποθέτηση για το επόμενο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας, το οποίο ενδεχομένως θα αποκαλυφθεί είτε στην IFA 2020 στις αρχές Σεπτεμβρίου, είτε τον Οκτώβριο με τη σειρά Huawei Mate 40.

[via]

Photo Gallery

Loading