HUAWEI Mate X3: Επίσημα το νέο αναδιπλούμενο της εταιρείας

Το HUAWEI Mate X3 αποκαλύφθηκε και επίσημα μετά τη χθεσινή μεγάλη διαρροή στην εκδήλωση της κινέζικης εταιρείας, η οποία δείχνει απόλυτα αφοσιωμένη στον στόχο της να καινοτομήσει παρά τα σοβαρά εμπόδια που της έχει βάλει κυρίως η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το νέο αναδιπλούμενο της HUAWEI ακολουθεί τον σχεδιασμό των Mate X2 και Galaxy Z Fold, με εξωτερική οθόνη 6.4’’ OLED LTPO FHD+ 120Hz και εσωτερική εύκαμπτη οθόνη 7.85’’ OLED LTPO 120Hz (2496 x 2224) με ειδική επικάλυψη της εταιρείας για προστασία από πτώσεις. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι η HUAWEI κατάφερε να μειώσει το πάχος και το βάρος του HUAWEI Mate X3, καθώς όταν είναι ανοικτό δεν ξεπερνά τα 5.3mm και ζυγίζει «μόλις» 239gr, δηλαδή σχεδόν 30gr λιγότερο από το Galaxy Z Fold4. Επίσης, στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ειδικά επεξεργασμένο γυαλί που αντιστέκεται στις δαχτυλιές, ενώ όλη η κατασκευή είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IPX8 για προστασία από νερό και σκόνη.

huawei-mate-x3-official.jpg

Σε ό,τι αφορά τον μεντεσέ, ο νέος τύπος επιτρέπει να παραμείνει σταθερό υπό οποιαδήποτε γωνία έως τις 180° και φυσικά έχει εμπλουτιστεί με τις αντίστοιχες λειτουργίες ανάλογα με το πόσο ανοικτή είναι η οθόνη (π.χ. στις 90° χωρίζει την εικόνα στα δύο με τα controls στο κάτω μέρος).

Κατά τ’ άλλα, το HUAWEI Mate X3 διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen1, 12GB μνήμη RAM, 256GB - 1TB αποθηκευτικό χώρο (επέκταση με NM card της HUAWEI), ηχεία stereo, dualSIM, WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, IR, 4G, λειτουργικό σύστημα EMUI χωρίς Google Mobile Services, μπαταρία 4800mAh με φορτιστή 66W (50W ασύρματη φόρτιση) και υποδοχή USB-C. Υποστηρίζει και αυτό επικοινωνία με δορυφόρο.

huawei-mate-x3-official-2.jpg

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, το setup περιλαμβάνει κύριο αισθητήρα 50MP RYYB OIS + 13MP ultrawide (υποστήριξη macro 4cm) + 12MP periscope (5x οπτικό zoom) και δύο εμπρόσθιες κάμερες 8MP (μία σε κάθε οθόνη).

Η τιμή του ξεκινά από περίπου €1750 στην Κίνα.

Loading