HUAWEI nova 9: Δυναμική επιστροφή με ένα εντυπωσιακό νέο smartphone

*Αποστολή στη Βιέννη

Μετά από αρκετό καιρό η HUAWEI βγαίνει από το “καβούκι” της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αγορά των smartphones, για να δηλώσει και πάλι δυναμικά το παρόν με μια νέα καλαίσθητη συσκευή που απευθύνεται στο νεανικό κοινό και όχι μόνο. Η εταιρεία επέλεξε τη Βιέννη για την εκδήλωση της προσκαλώντας δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο προκειμένου να παρουσιάσει το HUAWEI nova 9, αλλά μαζί του έγιναν, επίσης, τα αποκαλυπτήρια του HUAWEI Watch GT 3 και των ακουστικών HUAWEI FreeBuds Lipstick!

HUAWEI nova 9 Event

Παρά τα προβλήματα των τελευταίων 2 ετών, η εταιρεία αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν έχει ξεχάσει την τέχνη της κατασκευής εξαιρετικών ποιοτικά smartphones, αλλά σήμερα πραγματοποιεί δήλωση πως μπορεί να συνεχίσει από το ίδιο υψηλό επίπεδο που είχαμε συνηθίσει. Με το HUAWEI nova 9 φιλοδοξεί πως θα τα καταφέρει και από την πρώτη επαφή που έχουμε εδώ και μερικές ώρες με τη συσκευή οι εντυπώσεις είναι καλύτερες του αναμενόμενου.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, το HUAWEI nova 9 ξεχωρίζει για την πολύ elegant εμφάνιση με λεπτή (7.7mm) και ελαφριά (175gr) κατασκευή που “κάθεται” στο χέρι του χρήστη άνετα και είναι εύκολο στη διαχείριση ακόμη και με το ένα χέρι. Η εταιρεία το προσφέρει σε δύο αποχρώσεις, την εντυπωσιακή Starry Blue έκδοση που αφήνει μια αίσθηση “αμμοβολής” για στιβαρό κράτημα και την Black έκδοση. 

HUAWEI nova 9 Event

Στην πρόσοψη δεσπόζει η μεγάλη κυρτή οθόνη 6.57’’ FHD+ OLED με μικρά bezels στις πλευρές και οπή κεντρικά επάνω για την εμπρόσθια κάμερα 32MP f/2.0, η οποία υποστηρίζει περιεχόμενο HDR10 και προσφέρει κορυφαία εμπειρία πλοήγησης χάριν στον υψηλό ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz.

Το πίσω μέρος περιλαμβάνει το οβάλ camera module στην επάνω αριστερή γωνία με μεγάλο αισθητήρα 50MP RYYB Ultra Vision f/1.9, δεύτερο αισθητήρα 8MP f/2.2 με υπερευρυγώνιο φακό, αλλά και δύο αισθητήρες 2MP (depth και macro). Η HUAWEI έχει ενσωματώσει χρήσιμες λειτουργίες για εξαιρετικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (Extreme Night Shoot, Night Portrait) και μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητες μπορείτε να πάρετε από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε πριν από λίγη ώρα ενώ σουρουπώνει εδώ στην Αυστρία. Επίσης, το HUAWEI nova 9 προσφέρει τη δυνατότητα λήψης 4K video με AIS σταθεροποίηση εικόνας και Night Selfie Video, αλλά και χρήσιμες λειτουργίες για μοντέρνους storytellers και vloggers (π.χ. ταυτόχρονη λήψη με ενεργοποιημένη την μπροστά και την πίσω κάμερα). Θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα για τις δυνατότητες της κάμερας στο αναλυτικό review μας σε λίγες ημέρες.

Στο εσωτερικό του HUAWEI nova 9 έχει τοποθετηθεί ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 778G, 8GB μνήμη RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικός χώρος που εγγυώνται απροβλημάτιστη λειτουργία για όλες τις καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ενσωματώσει μεμβράνες ψύξης VC Liquid Cooling & Graphene που αντιλαμβάνονται με έξυπνο τρόπο τη θερμοκρασία και προσαρμόζουν την απόδοση του hardware προκειμένου να μην υπερθερμαίνεται η συσκευή.

Στα υπόλοιπα συναντάμε in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κεραίες WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 4G και μπαταρία 4300mAh που σύμφωνα με την εταιρεία βγάζει άνετα μια ολόκληρη ημέρα έντονης χρήσης. Στο πακέτο της συσκευής συμπεριλαμβάνεται φορτιστής HUAWEI SuperCharge ισχύος 66W που γεμίζει τη μπαταρία στο 53% μέσα σε 15 λεπτά και στο 100% σε μόλις 38 λεπτά.

huawei-nova-9-event-hands-on-2.jpg

Αν η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μένει, τότε το HUAWEI nova 9 έχει κερδίσει σίγουρα την προσοχή μας. Θα τα δούμε όλα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια αφού “ζήσουμε” μαζί του για κάποιες ημέρες και στο αναλυτικό review θα τα πούμε όλα!

Μέχρι τότε, να σημειώσουμε ότι το HUAWEI nova 9 διατίθεται για προπαραγγελία σε τιμή €549 στα καταστήματα Cosmote / ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, Public και MediaMarkt, από 21 Οκτωβρίου έως και 31 Οκτωβρίου 2021, ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, με δώρο τα HUAWEI FreeBuds 4.

Μείνετε συντονισμένοι!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading