Huawei P50: Θα είναι το πρώτο στον κόσμο με προεγκατεστημένο το HarmonyOS;

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Huawei Mate X2, ο CEO του τμήματος Huawei Consumer Business Group, κ. Richard Yu, επιβεβαίωσε ότι το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο και ότι το νέο αναδιπλούμενο smartphone θα είναι ένα από τα πρώτα που θα το υποστηρίζει.

Σήμερα, όμως, η ιστοσελίδα HuaweiCentral έρχεται στο προσκήνιο με μια αρκετά πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία, η οποία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τη Huawei. Σύμφωνα με την πηγή, το Huawei P50 που θα παρουσιαστεί μέσα στο Μάρτιο θα είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με προεγκατεστημένο εξαρχής το HarmonyOS.

Η επιλογή αυτή θα γίνει για την έκδοση της συσκευής που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, ενώ για τη global έκδοση του Huawei P50 θα χρησιμοποιήσει και πάλι το περιβάλλον χρήσης EMUI 11.1 βασισμένο στο Android OS, φυσικά χωρίς εφαρμογές-υπηρεσίες της Google.

Τέλος, η Huawei εκτιμά πως θα φέρει το HarmonyOS σε περισσότερες από 300 εκατ. συσκευές μέχρι το τέλος του 2021.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading