Νυχτερινή φωτογραφία με το Huawei P9 για ένα τέλειο αποτέλεσμα

huawei_p9_night_photos

[Δ.Τ.]

Οι φωτογραφίες σε εξωτερικούς χώρους, όταν γίνονται σε μία όμορφη μέρα, σχεδόν πάντα βγαίνουν καλά. Η αληθινή πρόκληση είναι οι δύσκολες καταστάσεις φωτισμού, όπως οι εσωτερικοί χώροι, το δύσκολο φως της δύσης του ηλίου, ή ένας σκοτεινός συναυλιακός χώρος. Οι εξελιγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο Huawei P9, αφήνουν την κάμερα να αντιμετωπίζει κάθε μία από αυτές τις περιστάσεις και να βγάζει ευκρινείς φωτογραφίες με φυσικά χρώματα.

Η φωτογραφία είναι η τέχνη της ζωγραφικής με φως. Όσο πιο πολύ φως φτάνει σε μεμονωμένα pixel στον αισθητήρα, τόσο καλύτερη είναι και η ποιότητα. Η ποσότητα του φωτός που συλλαμβάνεται από την κάμερα εξαρτάται, από την άλλη πλευρά, από το πόσο γρήγορος είναι ο φακός και από το μέγεθος της διόδου του φωτός. Σε μία ηλιόλουστη μέρα, που φαινομενικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λήψη συχνά πρέπει να περιορίσουμε την είσοδό του φωτός για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η κατάσταση αλλάζει όταν θέλουμε να φωτογραφίσουμε εσωτερικούς χώρους μετά το σούρουπο ή κατά την διάρκεια μίας συναυλίας.

Περισσότερο φως με dual camera

Το Huawei P9 έχει δύο κάμερες οι οποίες ταυτόχρονα καταγράφουν την ίδια σκηνή. Κάθε μία από αυτές είναι εξοπλισμένη με τον γρήγορο Leica Summarit H 1:2.2/27 φακό και τον αισθητήρα 12MP, όπου κάθε pixel είναι 1.25 micron μεγάλο. Επιπλέον, ένας από τους αισθητήρες καταγράφει τις μαυρόασπρες φωτογραφίες μόνο, με απόλυτη λεπτομέρεια και 200% περισσότερο φως ενώ, ο άλλος καταγράφει έγχρωμη φωτογραφία, αποδίδοντας τα φυσικά χρώματα τέλεια ακόμα και σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Ίσης σημασίας είναι το μέγεθος των μεμονωμένων pixel. Εάν είναι πολύ μικρά, οι φωτογραφίες θα έχουν κακή ανάλυση. Τα Pixels στο Huawei P9 είναι 1.25 micron μεγάλα, χάρη στα οποία παρόλο που χρησιμοποιούν υψηλό ISO,οι φωτογραφίες διατηρούν ακόμα πολλές από τις λεπτομέρειες και δείχνουν ωραίες.

Λειτουργία νυχτερινής λήψης

Μπορεί η Dual Camera να σας επιτρέπει να "αιχμαλωτίσετε" εικόνες με απόλυτη ευκρίνεια σε συνδυασμό με τις επιπρόσθετες δυνατότητες της κάμερας, το αποτέλεσμα των λήψεων είναι εντυπωσιακό κάθε ώρα της ημέρας.

Το Huawei P9 έχει μια ξεχωριστή λειτουργία νυχτερινής λήψης. Έχοντας σταθεροποιήσει την κάμερα, πχ με ένα τρίποδο, ο χρήστης μπορεί χειροκίνητα να επιλέξει ISO, καθώς επίσης και ταχύτητα διαφράγματος μέχρι και 32 δευτερόλεπτα. Μετά από πολλή έκθεση σε χαμηλό ή και καθόλου φωτισμό, μπορεί κανείς να παρατηρήσει στην οθόνη του Huawei P9 πώς η κάμερα αποκτά φωτεινότητα να διακρίνεις το αντικείμενο της λήψης σου και να το αποθανατίσεις.

Η Light Painting λειτουργία δουλεύει με παρόμοιο τρόπο δίνοντας σου την δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε 4 επιλογές φωτογράφησης:

  • Taillights, το οποίο αιχμαλωτίζει τους προβολείς από τα αμάξια το βράδυ.
  • Light graffiti, το οποίο αιχμαλωτίζει της γραμμές φωτός σε ένα σκοτεινό χώρο.
  • Silkywater, το οποίο προσθέτει απαλό και ήπιο εφέ σε τρεχούμενο νερό
  • Star track, το οποίο αιχμαλωτίζει τα ίχνη των αστεριών και των γαλαξιών στον νυχτερινό ουρανό.

Σε κάθε μία από τις 4 περιπτώσεις, η κάμερα επιλέγει τις καλύτερες παραμέτρους από μόνη της, αφήνοντας στον χρήστη την επιλογή να σταματήσει την έκθεση σε μία συγκεκριμένη στιγμή. Επομένως, ακόμα και οι ερασιτέχνες λάτρεις της φωτογραφίας έχουν τον απόλυτο έλεγχο για το πώς θα δείχνει η φωτογραφία τους.

Αυτόματη εστίαση Laser

Οι δύσκολες συνθήκες φωτισμού είναι πρόκληση όχι μόνο για τον αισθητήρα, αλλά εξίσου και για την αυτόματη εστίαση. Ακόμα και αν η ποιότητα της εικόνας είναι καλή, μπορεί να καταστραφεί από κακή εστίαση. Το Huawei P9 έχει ένα υβριδικό σύστημα εστίασης - αντίθεσης, βάθους και αυτόματης εστίασης laser. Η τεχνολογία εντοπισμού αντίθεσης εγγυείται υψηλά επίπεδα ακρίβειας. Το smartphone υπολογίζει την τοπική αντίθεση, συστήνει διορθώσεις και παρουσιάζει την μέτρηση επαναλαμβανόμενα μέχρι η τοπική αντίθεση να είναι η πιο υψηλή, κάτι το οποίο σημαίνει, ένα τέλειο αποτέλεσμα εστίασης. Το σύστημα υπολογισμού βάθους δουλεύει καλύτερα όταν το αντικείμενο που έχει φωτογραφηθεί, κινείται γρήγορα. Όταν υπάρχει ανεπαρκές φως, από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία laser μπαίνει στο παιχνίδι.

Loading