Huawei Search: Ξεκίνησε η δοκιμή της δικής της μηχανής αναζήτησης! [Screenshots]

Κουραστήκαμε να το λέμε (και κουραστήκατε να το ακούτε - διαβάζετε) ότι μέχρι να αποχωρήσει ο Donald Trump από την προεδρία των ΗΠΑ δύσκολα θα δοθεί λύση στο θέμα της Huawei, αν και η Google έχει ζητήσει επίσημα ειδική άδεια για να συνεχίσει τη συνεργασία της με την κινεζική εταιρεία. Η Huawei, ωστόσο, δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένει, γι’ αυτό επενδύει τεράστια ποσά στην ανάπτυξη των δικών της Huawei Mobile Services που ήδη βλέπουμε να ενσωματώνονται σε νέα μοντέλα δικά της και της θυγατρικής Honor.

Μέχρι στιγμής, τα Huawei Mobile Services προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες με αυτές της Google μόνο σε ορισμένους τομείς (π.χ. AppGallery αντί του Google Play και Huawei Browser αντί του Google Chrome), αλλά τα μεγαλύτερα στοιχήματα θα είναι η μηχανή αναζήτησης και μια υπηρεσία video αντί του YouTube. Αμφότερα φαντάζουν τρομερά δύσκολα projects τη δεδομένη στιγμή, αλλά η Huawei έχει αποδείξει ότι διαθέτει “τ’ άντερα”, τον χρόνο και το χρήμα για να προχωρήσει στην ανάπτυξη και τέτοιων λύσεων.

Για του λόγου το αληθές, η εταιρεία έχει ζητήσει από τους χρήστες των συσκευών της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να δοκιμάσουν τη νέα εφαρμογή Huawei Search που βρίσκεται υπό ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες, παρέχοντας τους το αρχείο APK για να το περάσουν με sideload στις συσκευές τους!

Η ομάδα των XDA-Developers έχει καταφέρει ήδη να δοκιμάσει αυτήν την πολύ πρώιμη έκδοση του Huawei Search και αναφέρει πως για την ώρα παρέχει μόνο βασικές λειτουργίες αναζήτησης, νέα, πληροφορίες για τον καιρό και μετατροπή μονάδων, καθώς και δυνατότητα αναζήτησης μέσα στις εφαρμογές του smartphone αρκεί να έχει δώσει την απαραίτητη πρόσβαση ο χρήστης.

Είναι ένα πρώτο βήμα και προφανώς η Huawei δεν είναι ακόμα έτοιμη για να μιλήσει εκτενέστερα σχετικά με το Huawei Search. Προσωπικά, ποντάρω ότι θα μάθουμε περισσότερα για τη μηχανή αναζήτησης της Huawei το καλοκαίρι στο συνέδριο HDC 2020.

[via]

Photo Gallery

Loading