Huawei: Θα συνεχίσει κανονικά τις ενημερώσεις, αλλά υπάρχουν απορίες

Η λήξη και μη-ανανέωση της προσωρινής άδειας που είχε δώσει η αμερικανική κυβέρνηση στη Huawei για να συνεχίσει να υποστηρίζει με αναβαθμίσεις τις παλαιότερες συσκευές της, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσουν συζητήσεις σχετικά με το μέλλον δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών που ανησυχούν για τις συσκευές τους.

Η απάντηση της Huawei δεν άργησε να έρθει, καθώς η κινέζικη εταιρεία έσπευσε να καθησυχάσει τους χρήστες μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter αναφέροντας τα εξής:

Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει κανονικά αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος και patches ασφαλείας. Όλα τα Huawei smartphones με προεγκατεστημένο το Google Play θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο κατάστημα για να κατεβάζουν και να αναβαθμίζουν τις εφαρμογές τους. Για τα υπόλοιπα Huawei smartphones χωρίς το Google Play, οι χρήστες μπορούν να στραφούν στο AppGallery για να βρουν εφαρμογές και αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Σε μια πιο ξεκάθαρη ερώτηση χρήστη, η απάντηση της Huawei ήταν ότι δεν επηρεάζονται οι παλαιότερες συσκευές από τη λήξη της προσωρινής άδειας.

Είναι γεγονός ότι η Huawei μπορεί όντως να συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις μέσα από το AOSP (Android Open Source Project), αλλά στο θέμα των εφαρμογών και υπηρεσιών του Google Play, τα πράγματα είναι λίγο πιο ασαφή. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλει στη Google να σταματήσει να παρέχει ενημερώσεις για τα παλαιότερα smartphones των Huawei και Honor, τότε πως θα συνεχιστούν κανονικά οι αναβαθμίσεις των εφαρμογών;

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από τη Google για το θέμα.

[via]

Loading