up_icon
Smartphones Android HUAWEI Reviews

Huawei Y6s: Το όμορφο entry-level με εφαρμογές Google

09 Φεβρουαρίου 2020 Christos Elpidis

Huawei Y6s: Το όμορφο entry-level με εφαρμογές Google

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Huawei, λόγω του απαγορευτικού στη χρήση των Google Mobile Services στα καινούργια smartphones της, την έχει ουσιαστικά αναγκάσει να προχωρά στην κυκλοφορία αναβαθμισμένων εκδόσεων των παλαιότερων μοντέλων της. Είναι μια μεσοβέζικη λύση που σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα, αλλά της επιτρέπει να κερδίζει χρόνο έως ότου βρεθεί μια λύση για το βασικότερο πρόβλημα της: είτε να αρθεί το μπλόκο (το πιο απίθανο σενάριο όσο υπάρχει η κυβέρνηση Trump) είτε να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των Huawei Mobile Services.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Huawei Y6s, μια αναβαθμισμένη έκδοση του Y6 που πρωτοείδαμε πέρυσι το Μάρτιο, δηλαδή πριν τεθούν σε εφαρμογή οι περιορισμοί των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια entry-level που απευθύνεται στο νεανικό κοινό ή σε αυτούς που δεν έχουν τρελές απαιτήσεις από το smartphone τους.

huawei-y6s-techgear-review-15.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Μια πολύ ελαφριά και λεπτή κατασκευή όπου κυριαρχεί το πλαστικό με matte φινίρισμα στο πίσω μέρος. Χάριν σε αυτήν την επιλογή, η Huawei κατάφερε να γλιτώσει τον χρήστη από την αίσθηση ότι κρατά στο χέρι του μια ευτελή συσκευή και παρά το μικρό βάρος, το νιώθεις στιβαρό στο κράτημα.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας αισθητήρας κάμερας στην επάνω αριστερή γωνία και από κάτω του το LED flash, ενώ στο κέντρο βρίσκουμε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που λειτουργεί ικανοποιητικά για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Στην πρόσοψη διακρίνονται αρκετά μεγάλα bezels, ειδικά στο κάτω μέρος όπου έχει τοποθετηθεί το logo της Huawei, ενώ στο πάνω μέρος βλέπουμε την οπή - σταγόνα για τη φιλοξενία της εμπρόσθιας κάμερας 8MP. Στη δεξιά πλευρά συναντάμε κλασικά τα volume και power buttons, στην αριστερή πλευρά την υποδοχή για dualSIM - microSD, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει υποδοχή 3.5mm headphone jack και μικρόφωνο noise-canceling για το ηχείο. Τέλος, στο κάτω μέρος έχουμε υποδοχή microUSB για φόρτιση, ηχείο και ακόμη ένα noise-canceling μικρόφωνο για τις φωνητικές κλήσεις.

Οθόνη

Το Huawei Y6s διαθέτει οθόνη 6.09’’ HD+ (1560 x 720), επομένως, μην περιμένετε την ποιότητα των ακριβότερων μοντέλων, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι το panel του είναι πιστοποιημένο από την TÜV Rheinland για τη δυνατότητά του να μπλοκάρει την επιβλαβή μπλε ακτιβονοβολία. Παρά την χαμηλή ανάλυση, η απόδοση των χρωμάτων και η φωτεινότητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα για την κατηγορία.

huawei-y6s-techgear-review-6.jpg

Απόδοση - Hardware

Η εταιρεία έχει ενσωματώσει το MediaTek Helio P35 SoC μαζί με 3GB μνήμη RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο, επιλογές απόλυτα λογικές και ικανές να εξυπηρετήσουν τον απλό χρήστη, κυρίως στις νεαρές ηλικίες και στους 55+.

Μεμονωμένα οι εφαρμογές λειτουργούν σε καλή ταχύτητα με ομαλότητα, αλλά μη περιμένετε θαύματα σε multitasking. Σε καμία περίπτωση, επίσης, δεν ενδείκνυται για να παίζεις βαριά mobile games όπως τα Call of Duty και Asphalt 9.

Στο κομμάτι του βιομετρικού ξεκλειδώματος, τόσο ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, όσο και το Face Unlock με τη χρήση της εμπρόσθιας κάμερας, λειτουργούν χωρίς προβλήματα και με καλή απόκριση.

Σχετικά με το ηχείο, είναι αρκετά δυνατό, αλλά όπως πάντα η απόδοση του είναι καλή μόνο όταν η ένταση βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.

Κλείνοντας, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3020mAh και με μία φόρτιση μπορεί να σου βγάλει άνετα την ημέρα, δεδομένου ότι γενικότερα το Huawei Y6s δεν είναι συσκευή που απευθύνεται σε power users. Με μια HD+ οθόνη και επεξεργαστή που δεν προορίζεται για να τον ζορίζεις ιδιαίτερα, η μπαταρία έχει τη χωρητικότητα και την αντοχή που πρέπει για να μην ανεβαίνει το πάχος και το βάρος της συσκευής άσκοπα.

huawei-y6s-techgear-review-12.jpg

Κάμερες

Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί αισθητήρας 13MP, ενώ στο notch-σταγόνα της πρόσοψης ένας αισθητήρας 8MP. Μην περιμένετε θαύματα από τις κάμερες του Y6s.

Η selfie κάμερα με το Beauty mode αποδίδει τόσο - όσο όταν βρίσκεσαι σε συνθήκες καλού φωτισμού, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα. Όσο μειώνεται ο φωτισμός, τόσο περισσότερος θόρυβος εμφανίζεται στις λήψεις, χάνεται η ζωντάνια από τα χρώματα και γενικά…δεν.

Στην πίσω κάμερα τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα, αλλά και πάλι όταν μιλάμε για λήψεις στο φως της ημέρας. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω στη γκαλερί, τα χρώματα και οι λεπτομέρειες είναι αρκετά καλές όσο είναι καλός ο φυσικός φωτισμός. Σημειώνω ότι παρατήρησα μια μικρή καθυστέρηση στη λήψη όταν πατάς το κλείστρο, επομένως, καλό θα είναι να κρατάς σταθερά το smartphone για 2-3 δευτερόλεπτα έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη.

Γενικά, οι λήψεις με τις κάμερες είναι καλές απλά για να ανεβάζεις μερικές φωτογραφίες στα social media και σε καμία περίπτωση για να βασιστείς επάνω του εάν θέλεις π.χ. να μην κουβαλάς κάτι καλύτερο (σε smartphone ή σε κάμερα) σε κάποιο ταξίδι.

Στη λήψη video υπάρχει η δυνατότητα να κλειδώσεις την εστίαση του φακού και να τραβήξεις σε ποιότητα έως 1080p/30fps. Δεν υπάρχει, όμως, σταθεροποιητής εικόνας (είτε μέσω software είτε οπτικός) και γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις κάποιο τριποδάκι εάν θέλεις να βγάλεις video χωρίς κουνήματα.

huawei-y6s-techgear-review-11.jpg

Λειτουργικό σύστημα

Όπως ανέφερα και στη εισαγωγή, το γεγονός ότι το Huawei Y6s αποτελεί αναβάθμιση προηγούμενου μοντέλου, επιτρέπει στη Huawei να χρησιμοποιεί κανονικά τα Google Mobile Services. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζονται τα Google Play, Gmail, YouTube, Drive, Search κλπ. όπως τα έχει συνηθίσει ο χρήστης όλα αυτά τα χρόνια.

Στο Huawei Y6s χρησιμοποιείται η έκδοση του περιβάλλοντος χρήσης EMUI 9.1 που βασίζεται στο Android 9 Pie, ενώ περιλαμβάνει προεγκατεστημένες τις εφαρμογές Netflix, Booking, Agoda, Camera 360 και Google Apps. Δεν λείπουν, φυσικά, οι εφαρμογές της Huawei, όπως είναι τα App Gallery, HiCare, Phone Clone και Optimizer.

Επίλογος

Το Huawei Y6s είναι μια entry-level επιλογή που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Διαθέτει όμορφη (ειδικά στο μπλε χρώμα) και ελαφριά κατασκευή, ενώ κάνει τα βασικά αρκούντως ικανοποιητικά. Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι ο ανταγωνισμός στην entry-level κατηγορία έχει εκτοξευθεί και αναμένεται ακόμη πιο σκληρός…

Huawei Y6s

 • Οθόνη 6.09’’ HD+ IPS LCD (19.5:9, 1560 x 720)
 • Επεξεργαστής octa-core MediaTek Helio P35 (12nm)
 • Μνήμη RAM 3GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 32GB (επέκταση με microSD έως 512GB)
 • Κάμερα 13MP f/1.8 PDAF με LED flash
 • Εμπρόσθια κάμερα 8MP f/2.0
 • dualSIM
 • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος
 • WiFi 802.11n, Bluetooth 4.2, GPS/GLONASS, FM radio, 4G LTE
 • Λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie με EMUI 9.1
 • Μπαταρία 3020mAh
 • Υποδοχές microUSB, 3.5mm headphone jack
 • Διαστάσεις 156.3 x 73.5 x 8mm
 • Βάρος 150gr
Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Samsung Galaxy S23 Series: Σημαντικό update για την κάμερα

30 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Διαθέσιμο εδώ και μερικές ώρες το νέο μεγάλο update της Samsung για τα Galaxy S23, Galaxy S23+ και Galaxy S23 Ultra, το οποίο λύνει πολλά από τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες με τη λειτουργία της ...

Redmi Note 12 Series: Λανσάρονται στην Ευρώπη, αυτές είναι οι τιμές όλων των μοντέλων

24 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Η σειρά Redmi Note 12 μας είναι γνωστή από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και παρουσιάστηκε επίσημα για την αγορά της Κίνας. Μετά από αρκετούς μήνες ακολουθεί το λανσάρισμα των τριών από τα τέσσερα μοντέλα στην ...

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

24 Μαρτίου 2023 Techgear Team

Η HUAWEI δεν σταματάει να καινοτομεί! Ο τεχνολογικός «γίγαντας» παρουσίασε στις 23 Μαρτίου 2023 στην Κίνα τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, από smartphones και smartwatches έως φορητούς ...

HUAWEI Mate X3: Επίσημα το νέο αναδιπλούμενο της εταιρείας

23 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Το HUAWEI Mate X3 αποκαλύφθηκε και επίσημα μετά τη χθεσινή μεγάλη διαρροή στην εκδήλωση της κινέζικης εταιρείας, η οποία δείχνει απόλυτα αφοσιωμένη στον στόχο της να καινοτομήσει παρά τα σοβαρά εμπόδια που της ...

HUAWEI P60 Series: Επίσημα με πανίσχυρα specs και στόχο την κορυφή στη mobile Φωτογραφία

23 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Συνεχίζουμε από την εκδήλωση της HUAWEI με τη σειρά HUAWEI P60, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα που θα παρουσιαστούν ξανά επίσημα στην Ευρώπη στις 9 Μαΐου 2023 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο....

HUAWEI Mate X3: Διέρρευσαν σχεδόν όλα τα specs του νέου foldable

22 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Για αύριο 23 Μαρτίου 2023 είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση της HUAWEI όπου και θα παρουσιαστούν επίσημα η σειρά HUAWEI P60, τα ακουστικά HUAWEI FreeBuds 5 και το νέο αναδιπλούμενο HUAWEI Mate X3 της εταιρείας,...

realme C55: Επίσημα το νέο entry-level με σύστημα τύπου Dynamic Island

21 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του στην Ινδονησία, το realme C55 έρχεται ξανά στο προσκήνιο από το παράρτημα της εταιρείας στην Ινδία και σιγά σιγά περιμένουμε να μάθουμε τις λεπτομέρειες για το ...

OPPO Find X6 Series: Επίσημα με πανίσχυρα specs και υπόσχεση για μοναδικές δυνατότητες στη φωτογραφία

21 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Η OPPO προχώρησε πριν από λίγο στα επίσημα αποκαλυπτήρια των νέων ναυαρχίδων της για το 2023, τα OPPO Find X6 και OPPO Find X6 Pro, ρίχνοντας το βάρος στο Pro μοντέλο στις δυνατότητες της κάμερας επενδύοντας ...

POCO X5 Pro Review: Μια καλή value-for-money πρόταση

17 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Από την πρώτη στιγμή που η Xiaomi λάνσαρε το brand POCO στην αγορά, ο σκοπός της ξεκάθαρος: να προσφέρει στους καταναλωτές όσο το δυνατόν περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της high-end κατηγορίας σε όσο το ...

Νέα στοιχεία για τα επερχόμενα Pixel Fold, Pixel 8 και Pixel 7a

17 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Συνεχίζονται οι διαρροές για νέες συσκευές Made by Google, με την ιστοσελίδα WinFuture να ισχυρίζεται ότι στο συνέδριο Google I/O 2023 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των Pixel Fold και Pixel 7a, ενώ η κυκλοφορία...

Loader
please wait
techgear_icon