Η CMA δεν θεωρεί (πλέον) απειλητική για τον ανταγωνισμό την επικείμενη εξαγορα΄ της Activision Blizzard

Ευχάριστα τα νέα για τη Microsoft από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA), καθώς η τελευταία εξέτασε και πάλι τον φάκελο που κατέθεσε η εταιρεία σχετικά με την επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard για να καταλήξει ότι τελικά δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τον υγιή ανταγωνισμό στον χώρο των παιχνιδοκονσολών.

Χωρίς να έχει κατατεθεί κάτι καινούργιο, η CMA αναθεώρησε την αρχική απόφαση της κρίνοντας πως ναι μεν η συμφωνία θα μπορούσε να καταστήσει το PlayStation λιγότερο ελκυστικό, παρόλα αυτά, η Sony έχει στην κατοχή της έναν ισχυρό κατάλογο παιχνιδιών που θα περιορίσει σημαντικά την όποια ζημιά προκληθεί.

Επιπλέον, η CMA λαμβάνει υπόψιν της ότι στο υποθετικό σενάριο που η Microsoft κρατήσει αποκλειστικά δικό της το Call of Duty, αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια εσόδων, καθότι είναι αρκετά δύσκολο να πείσεις τους gamers να αφήσουν στην άκρη το PlayStation για να επιλέξουν το Xbox από ένα και μόνο παιχνίδι.

Παρά την αλλαγή πλεύσης, η CMA εξακολουθεί να εκφράζει τις ανησυχίες της για τις cloud gaming υπηρεσίες, καθώς η Microsoft έχει στα χέρια της το 70% της παγκόσμιας πίτας και η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα μπορούσε να βλάψει τους gamers που δεν έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν πολλά χρήματα για αγορά ισχυρού PC ή παιχνιδοκονσόλας.

Ακόμα είναι αρκετά ρευστή η κατάσταση, διότι η FTC (ΗΠΑ) εξακολουθεί να αντιτίθεται στην εξαγορά. Πολλά θα εξαρτηθούν, πλέον, από τις τελικές αποφάσεις των CMA και της αρμόδιας αρχής περί ανταγωνισμού της ΕΕ, με την τελευταία να έχει μεταθέσει την ημερομηνία ανακοίνωσης του πορίσματος για τις 22 Μαΐου 2023.

[via]

Loading