Αναφορά: Η Microsoft θα ολοκληρώσει το deal με την Activision Blizzard στις 13 Οκτωβρίου 2023

Πριν από δύο εβδομάδες κάμφθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard έναντι $68.7 δισ., καθώς η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου πείστηκε για τις καλές προθέσεις της Microsoft επειδή έδωσε την άδεια εκμετάλλευσης για το cloud gaming στην Ubisoft.

Παρότι η έγκριση της CMA δεν έχει επισημοποιηθεί, απλά έχει ανάψει προκαταρκτικά το πράσινο φως, η Microsoft λέγεται πως θα ανακοινώσει και επίσημα την ολοκλήρωση της εξαγοράς στις 13 Οκτωβρίου 2023. Η είδηση ήρθε στην δημοσιότητα από την ιστοσελίδα The Verge, η οποία, ωστόσο, δεν αποκαλύπτει τις πηγές της. Στην ίδια αναφορά σημειώνεται, επίσης, ότι στη Microsoft εκτιμούν πως μέχρι τότε θα έχει δοθεί η πολυπόθητη τελική έγκριση.

Η αλήθεια είναι ότι η CMA έδωσε διορία μέχρι σήμερα για να κατατεθούν τυχόν ενστάσεις κατά της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, άρα αν δεν προκύψει κάποια είδηση μέχρι το βράδυ, το πιθανότερο είναι πως θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, πάντως, είναι ότι η Microsoft δεν φαίνεται να ανησυχεί για την έκβαση της συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης με την FTC στις ΗΠΑ που θα τελεσιδικήσει στις αρχές Δεκεμβρίου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση της εταιρείας σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ της FTC, ειδικά αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία πως θα ανακοινώσει την ολοκλήρωση του deal 2 μήνες νωρίτερα…

[via]

Loading