Η Microsoft ακόμα πιο κοντά στην εξαγορά της Activision Blizzard με την αλλαγή πλεύσης της CMA

Η Microsoft βρίσκεται πλέον ένα βήμα μακριά από την ολοκλήρωση της πολύκροτης εξαγοράς της Activision Blizzard, καθώς η βρετανική CMA έδωσε την πολυπόθητη έγκριση της για να προχωρήσει κανονικά το deal.

Όσοι παρακολουθείτε την υπόθεση θα θυμάστε πως η CMA είχε αρνηθεί πριν από μερικές εβδομάδες να ανάψει το πράσινο φως κρίνοντας που η συγκεκριμένη εξαγορά θα έβλαπτε σημαντικά τον ανταγωνισμό στον χώρο του gaming. Παρόλα αυτά, η πρόσφατη πώληση δικαιωμάτων του cloud gaming από τη Microsoft στην Ubisoft ήταν αρκετή για να πείσουν τη CMA να αλλάξει γνώμη.

Η Microsoft κατάφερε να «τουμπάρει» τη CMA με την πώληση των δικαιωμάτων cloud gaming για τα παιχνίδια της Activision Blizzard στην Ubisoft, διότι μπορεί θεωρητικά να έχει το δικαίωμα να τα ενσωματώσει στην δική της υπηρεσία cloud gaming, αλλά θα πρέπει πρώτα να καταθέσει πρόταση στην Ubisoft όπως και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος. Ουσιαστικά, η Ubisoft παίζει τον ρόλο του τρίτου σε οποιαδήποτε τέτοια συναλλαγή που θα αφορά το cloud gaming για τους τίτλους της Activision Blizzard.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η απόφαση της CMA είναι προκαταρκτική και η τελική έγκριση αναμένεται ότι θα δοθεί προτού εκπνεύσει η προθεσμία που έχουν δώσει οι Microsoft και Activision Blizzard για την ολοκλήρωση του deal (18 Οκτωβρίου 2023) έναντι $68.7 δισ.

[via]

Loading