Η Facebook απαγορεύει τα deepfakes από το κοινωνικό δίκτυο της

Το 2020 είναι χρονιά Προεδρικών Εκλογών για τις ΗΠΑ και η Facebook προετοιμάζεται πλέον κατάλληλα για να μη ξαναβρεθεί στο στόχαστρο μετά τα όσα ακολούθησαν-αποκαλύφθηκαν μετά την εκλογή του Donald Trump το 2016.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα μια νέα σειρά κανόνων για το κοινωνικό δίκτυο της που σε γενικές γραμμές απαγορεύει τα deepfakes από την πλατφόρμα της. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα deepfakes είναι συνήθως videos που έχουν υποστεί επεξεργασία με προηγμένους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης έτσι ώστε να μοιάζουν αυθεντικά. Στην αρχή τα deepfakes στόχευαν κυρίως στον χώρο του πορνό, αλλά με την εξέλιξη τους αυξήθηκε δραματικά ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν για να βάλουν λόγια στα στόματα πολιτικών και διασημοτήτων.

Η Facebook σημειώνει, πάντως, ότι οι νέοι κανόνες δεν θα επηρεάσουν videos που έχουν υποστεί επεξεργασία για σατιρικούς σκοπούς και για να διασφαλίσει ότι δεν θα “καούν” όλα τα πειραγμένα videos, θα συνεχίσει να τα περνά όλα από την ομάδα ελέγχου, η οποία αν εγκρίνει τη δημοσίευση τους θα προσθέτει απλά μια επισήμανση ότι είναι ψεύτικα.

[FB]

Loading