Η Facebook εξαγόρασε τη Scape Technologies για καλύτερη εύρεση τοποθεσίας

Ακόμα μία σημαντική εξαγορά για τη Facebook. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πήρε στα χέρια της τη Scape Technologies, μια startup που εξειδικεύεται στην τεχνολογία computer vision για ακριβέστερη εύρεση τοποθεσίας σε σύγκριση με την τεχνολογία GPS.

Συγκεκριμένα, η Scape Technologies έχει αναπτύξει μια cloud-based υπηρεσία που ονομάζεται VPS (Visual Positioning Service), η οποία μετατρέπει τις εικόνες σε τρισδιάστατους χάρτες και παρέχει ακόμα πιο ακριβή εντοπισμό τοποθεσίας.

Η τεχνολογία VPS αρχικά προοριζόταν για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά μπορεί να βρει εφαρμογή και στους τομείς της Ρομποτικής και της μικροκινητικότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία της θα μπορούσε να δώσει σε κάθε συσκευή με κάμερα τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τον χώρο γύρω της.

Από την πλευρά της, η Facebook αρκέστηκε απλά στη δήλωση ότι κατά καιρούς προχωρά στην εξαγορά μικρότερων εταιρειών, χωρίς να διευκρινήσει πως ακριβώς σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία της Scape Technologies. Ίσως μάθουμε κάτι περισσότερο στο συνέδριο F8 αργότερα μέσα στη χρονιά.

[via]

Loading