Η Facebook θέλει να αντικαταστήσει τα smartphones με AR smart glasses το 2025

Πίσω στο 2016 και στο συνέδριο F8 για developers, ο Mark Zuckerberg είχε κάνει μια μικρή αναφορά στα σχέδια της Facebook για την κατασκευή έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR smart glasses), αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν δεν είδαμε να παρουσιάζει κάποιο προϊόν στην αγορά. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι παράτησε το project. Μια νέα αναφορά που έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα από το έγκριτο δίκτυο CNBC κάνει λόγο για το project "Orion" και μάλιστα περιλαμβάνει ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα για το ενδεχόμενο λανσαρίσματος.

Το project έχει αναλάβει το τμήμα Facebook Reality Labs και στόχος της εταιρείας είναι να αντικαταστήσει τα smartphones με αυτό το ιδιαίτερο ζευγάρι AR γυαλιών που θα επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί κλήσεις, livestreams και να παρακολουθεί άλλου είδους περιεχόμενο. Η αλληλεπίδραση θα γίνεται μέσω φωνητικού βοηθού που αναπτύσσει η ίδια ομάδα, ενώ ταυτόχρονα πειραματίζονται με μια συσκευή - δαχτυλίδι που διαθέτει αισθητήρα κίνησης για εναλλακτική μέθοδο διαχείρισης των γυαλιών.

Εξάλλου, το CNBC αναφέρει πως η Facebook έχει πραγματοποιήσει σκληρές προσπάθειες για να μειώσει το μέγεθος των AR smart glasses σε τέτοιο βαθμό που θα καταφέρει να κινήσει το ενδιαφέρον των χρηστών, χάριν στη συνεργασία της με τη Luxottica. Ακόμη, η εταιρεία συνεργάζεται και με τη Ray-Ban για το project "Stella" μια συσκευή παρόμοια με τα Snapchat Spectacles που θα διαθέτει ψηφιακό βοηθό και συνοδευτική εφαρμογή για smartphones.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αν όλα πάνε καλά το project Orion αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο για εμπορική χρήση κατά το 2023 με 2025, ενώ το project Stella θα είναι διαθέσιμο αρκετά νωρίτερα.

Loading