Η Γερμανία θα πληρώσει €800.000 για υποστήριξη του Windows 7 στους κρατικούς υπολογιστές

Το τέλος της υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows 7 έχει ωθήσει αρκετούς χρήστες στο να πάρουν την απόφαση να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους στο Windows 10, αλλά όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναφορές μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχουν κυρίως οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που δεν φημίζονται για την ευελιξία τους σε τέτοια θέματα.

Όπως για παράδειγμα η κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία θα αναγκαστεί να πληρώσει περίπου €800.000 για να συνεχιστεί η υποστήριξη του Windows 7 σε 33.000 κρατικούς υπολογιστές (χοντρικά €25 για κάθε υπολογιστή) για το 2020. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τη μετάβαση στο Windows 10 μέχρι το 2021, η Γερμανία θα πληρώσει τα διπλάσια χρήματα για κάθε υπολογιστή και τα τετραπλάσια μέχρι το 2023.

Το ποσό αυτό αναφέρεται από τη ιστοσελίδα Handelsblatt, η οποία σημειώνει ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο εκσυγχρονισμός των κρατικών υπολογιστών από το 2018, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύουν ξεχωριστές συμφωνίες μεταξύ κρατικών οργανισμών και Microsoft σχετικά με το κόστος υποστήριξης. Είναι σίγουρο, όμως, ότι μέχρι το 2023 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της μετάβασης.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Eteknix.

[via]

Loading