Η Google έτοιμη να πληρώσει δισεκατομμύρια στη Samsung

Είναι γεγονός ότι η Samsung προσπαθεί πολύ να βελτιώσει τον δικό της ψηφιακό βοηθό Bixby και έχει κάνει σοβαρά άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι οι χρήστες είτε προτιμούν το Google Assistant είτε δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους ψηφιακούς βοηθούς.

Μέχρι πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, η Samsung προσπαθούσε να επιβάλει το Bixby τοποθετώντας μέχρι και ξεχωριστό κουμπί στις συσκευές της, το οποίο δεν μπορούσες καν να επαναπρογραμματίσεις για να εκτελεί άλλη λειτουργία. Τελικά, η εταιρεία έβαλε νερό στο κρασί της, έχει αφήσει να συνυπάρχει στις Android συσκευές της και το Google Assistant και ίσως αυτή η απόφαση να της φέρει πολλά περισσότερα κέρδη απ’ ό,τι ενδεχομένως περίμενε να αποκομίσει από το Bixby.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, οι Samsung και Google βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για ένα πολύ μεγάλο deal που θα δώσει μεγαλύτερο “βήμα” στις εφαρμογές - υπηρεσίες της δεύτερης στις συσκευές της πρώτης. Το deal φέρνει στο επίκεντρο το κατάστημα Google Play (αντί του Galaxy Store) και το Google Assistant (αντί του Bixby), αλλά δεν αποκλείεται να καλύψει και άλλους τομείς όπως τους web browsers (Chrome) και το βασικό email client (Gmail).

Μια τέτοια κίνηση από πλευράς Google είναι απόλυτα λογική μετά την αναποδιά με τη Huawei, καθώς επιθυμεί να παραμείνουν κυρίαρχες οι υπηρεσίες της τουλάχιστον στον μεγαλύτερο κατασκευαστή συσκευών Android, αφού η Samsung γεμίζει κάθε χρόνο την αγορά με περισσότερες από 300 εκατ. συσκευές. Φυσικά, αυτή η προβολή - προώθηση δεν θα είναι τζάμπα.

[via]

Loading