Η Google κρύβει τις Android εφαρμογές που αφορούν τον κορωνοϊό από το Google Play

Μετά τη Facebook, ακόμη ένας κολοσσός της τεχνολογίας και του Internet προχωρά σε ενέργειες με σκοπό να προστατεύσει τους χρήστες από την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Google να απενεργοποιήσει οποιαδήποτε αναζήτηση των όρων “coronavirus” και “covid 19” από το κατάστημα εφαρμογών Google Play, υπό την έννοια ότι δεν εμφανίζονται αποτελέσματα αναζήτησης αν τους θέσει ο χρήστης.

Η εταιρεία προσπαθεί με αυτήν την κίνηση να αποτρέψει τους επιτήδειους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον πανικό των χρηστών με κακόβουλες εφαρμογές. Αντί να εξετάσει κάθε μία εφαρμογή ξεχωριστά για το ενδεχόμενο να διαδίδει μπαρούφες σχετικά με την επιδημία, η Google επέλεξε να τερματίσει οποιαδήποτε πιθανότητα θα είχε μια τέτοια εφαρμογή να εμφανιστεί στον χρήστη μέσω αναζήτησης.

Είναι ένα αρκετά δραστικό μέτρο που ναι μεν προστατεύει τους χρήστες από την παραπληροφόρηση μέσω των εφαρμογών του Google Play, παρόλα αυτά, η καθολική απόκρυψη στερεί τη δυνατότητα δημιουργίας εφαρμογών σχετικών με τον κορωνοϊό που θα μπορούσαν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες για την ενημέρωση των χρηστών. Μη ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Google δεν έχει λογοκρίνει τους όρους “coronavirus” και “covid-19” από τη μηχανή αναζήτησης και ο καθένας θα μπορούσε να πέσει θύμα παραπληροφόρησης από εκεί.

[via]

Loading