Η Huawei οραματίζεται ασύρματη φόρτιση με lasers σε κοινόχρηστους χώρους [Video]

Η Huawei εργάζεται επάνω σε μια νέα τεχνολογία προκειμένου να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των χρηστών στον τομέα της φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών τους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει κατοχυρώσει μια πατέντα από τον Σεπτέμβριο του 2019 που περιγράφει μια τεχνολογία laser για ασύρματη φόρτιση των smartphones και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ πρόσφατα δημοσίευσε το video που μπορείτε να δείτε στο τέλος για μια πιο αναλυτική περιγραφή της.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ονομασία της τεχνολογίας, ωστόσο, η γενική ιδέα είναι να φορτίζουν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα τις ηλεκτρονικές συσκευές τους στον ίδιο χώρο λαμβάνοντας το “ζουμί” από ασύρματους φορτιστές. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ότι επισκέπτεστε μια καφετέρια που διαθέτει αυτό το module και αν η συσκευή σας είναι συμβατή με την τεχνολογία, τότε θα αρχίσει να φορτίζει αυτόματα απλά επειδή βρίσκεστε εντός της εμβέλειας του ασύρματου φορτιστή.

huawei-patent-charging-unwired.jpg

Σύμφωνα με τη Huawei, η μεγαλύτερη πρόκληση προκειμένου να υλοποιηθεί το project αφορά την ασφάλεια των χρηστών από τα lasers που μεταδίδουν την ενέργεια από τον ασύρματο φορτιστή στις ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς δεν θα πρέπει να πέφτει το laser επάνω στα μάτια τους. Πάντως, στην πατέντα της συμπεριλαμβάνεται μηχανισμός ασφαλείας που εντοπίζει τα μάτια ανθρώπων και κατοικιδίων για να απενεργοποιεί αυτόματα το laser.

Δεν γνωρίζουμε πόσο μπορεί να έχει προχωρήσει το project, αλλά θα ήταν σαφέστατα πολύ χρήσιμο να φορτίζουν αυτόματα οι ηλεκτρονικές συσκευές όταν βρίσκεσαι σε χώρους με τέτοια ασύρματα modules φόρτισης, αρκεί φυσικά να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μας.

[via]

Loading