Η κυβέρνηση Trump ετοιμάζει νέα παράταση για τη Huawei

Όταν παίζονται δισεκατομμύρια στο τραπέζι, οι κωλοτούμπες μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα. Λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η 2η παράταση που έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση στη Huawei (συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου 2019) και μετά τις δηλώσεις του Donald Trump ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη, έρχεται μια αναφορά του πρακτορείου Reuters να ανατρέψει και πάλι την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Reuters, λοιπόν, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα δώσει μια νέα 15νθήμερη παράταση στις Αμερικανικές εταιρείες που προμηθεύουν με components και λογισμικό τη Huawei, ενώ για ορισμένες από αυτές θα δοθούν ειδικές άδειες συνεργασίας για συγκεκριμένους σκοπούς που θα έχουν ισχύ για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως και 6 μηνών.

Η αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης Trump ήρθε λόγω της επικείμενης ψηφοφορίας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FCC) σχετικά με τον οριστικό αποκλεισμό των Huawei και ZTE από τις υποδομές των παρόχων τηλεπικοινωνιών. Ουσιαστικά, η FCC θα ζητήσει από τους παρόχους να αντικαταστήσουν όλα τα προϊόντα της Huawei που χρησιμοποιούνται στα υπάρχοντα δίκτυα 3G και 4G. Έως ότου ψηφιστεί αυτή η οδηγία και προχωρήσουν οι αλλαγές, η αμερικανική κυβέρνηση έπρεπε να διασφαλίσει την υποστήριξη των δικτύων και γι’ αυτό δίνει τη νέα παράταση.

Οι νέες εξελίξεις δεν μεταφράζονται, πάντως, σε λανσάρισμα των Google Mobile Services στις συσκευές της Huawei, ούτε στην πώληση νέων chipsets και τεχνολογίας hardware από τις Qualcomm, Intel κλπ. Για να συμβούν τα παραπάνω (ειδικά το καυτό θέμα με τη Google) θα πρέπει να δοθεί ξεχωριστή άδεια.

[via]

Loading