Η Samsung φέρεται να ετοιμάζει αισθητήρα 600MP για smartphones

Η ανάλυση των αισθητήρων για τις κάμερες των smartphones έχει φτάσει πλέον στα 108MP σε αρκετά μοντέλα, παρόλα αυτά, η Samsung φαίνεται να κοιτάζει πολύ μπροστά με την ανάπτυξη ενός νέου αισθητήρα 600MP! Η πληροφορία προέρχεται από tipster που επικαλείται καλές γνωριμίες στο εσωτερικό της εταιρείας και μάλιστα συνοδεύει τους ισχυρισμούς του με ένα slide από παρουσίαση της Samsung για εσωτερική ενημέρωση.

Διατηρούμε, φυσικά, τις επιφυλάξεις μας για την εγκυρότητα, αλλά μπορούμε να αναφέρουμε ορισμένα βασικά στοιχεία από το slide. Η Samsung φέρεται να αναζητά λύση για τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν για videos ανάλυσης 4K και 8K τα επόμενα χρόνια, και πιστεύει πως ένας αισθητήρας μεγάλου μεγέθους και υψηλής ανάλυσης θα επιτρέπει τη λήψη zoomαρισμένων videos χωρίς να αλλοιώνεται ιδιαίτερα η ποιότητα της εικόνας.

samsung-isocell-600mp-slide.jpg

Ακόμα και αν είναι αλήθεια όλα τα παραπάνω, ένας τέτοιος αισθητήρας 600MP με μέγεθος 1/0.57’’ και μέγεθος pixel στα 0.8μm θα καταλαμβάνει (με τα σημερινά δεδομένα) σχεδόν το 12% της πλάτης και θα προεξέχει κατά 22mm. Επομένως, μην περιμένετε ότι θα δούμε σύντομα κάτι τέτοιο σε εμπορικά διαθέσιμη συσκευή εάν πρώτα δεν λυθεί το πρόβλημα του μεγέθους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading