Το Instagram έχει καταγράψει ραγδαία αύξηση δημοτικότητας τους τελευταίους μήνες. Όπως αναφέρει η Bloomberg, η υπηρεσία μόλις ξεπέρασε τα $100 δισεκατομμύρια σε αξία, σημαντικό ορόσημο για το Instagram.

Η Facebook είχε αποκτήσει την εφαρμογή πίσω στο 2012 έναντι $1 δισεκατομμυρίου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπήρχαν 50 εκατομμύρια χρήστες σε συσκευές Android και iOS. Πλέον, υπάρχουν περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες παγκοσμίως με την Bloomberg να αναφέρει πως οι νέοι χρήστες θα εκτοξεύσουν τον τζίρο της υπηρεσίας στα $10 δισ. μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αυτό θα αποτελέσει το 16% του τζίρου που κάνει συνολικ΄η Facebook, μια άνοδο της τάξης των 5.4% από τον προηγούμενο χρόνο.

Επίσης, το Instagram ενδέχεται να ξεπεράσει τους 2 δισ. χρήστες μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ η ανάπτυξη του θα είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτήν του Facebook, που έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Ο τζίρος του Instagram για τον επόμενο χρόνο θα προέρχεται κυρίως από τις διαφημίσεις και όχι από τη νέα λειτουργία IGTV που προσέθεσε η υπηρεσία πρόσφατα.

Πάντως, τίποτα από τα παραπάνω δεν μας κάνουν εντύπωση καθώς μεγάλο ποσοστό νέων χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Instagram, καθιστώντας το τη δημοφιλέστερη εφαρμογή μεταξύ των νέων. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να ξεπεράσει και το ίδιο το Facebook, τόσο σε τζίρο, όσο και σε δημοτικότητα.

[via]

Advertisements