Instagram: Λανσάρει τα εργαλεία πιστοποίησης ηλικίας των νεαρών χρηστών

Η Meta ξεκίνησε τις δοκιμές και το νέο εργαλείο πιστοποίησης της ηλικίας των χρηστών του Instagram σε ακόμη περισσότερες χώρες, αρκετούς μήνες μετά την beta δοκιμή των τριών επιλογών πιστοποίησης που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι.

Για όσους δεν θυμούνται, οι χρήστες είχαν την δυνατότητα είτε να ανεβάσουν την ταυτότητα τους, είτε να ζητήσουν από φίλους τους να εγγυηθούν για την ηλικία τους, είτε να τραβήξουν μία video selfie. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης επιχειρούσε να επεξεργαστεί την ημερομηνία γέννησης στο Instagram για να την αλλάξει από κάτω των 18 ετών σε άνω των 18 ετών, τότε εμφανιζόταν το μήνυμα για να επιλέξει μέθοδο πιστοποίησης.

instagram-age-verification-tools-2.jpg

Οι δοκιμές ξεκίνησαν πέρυσι τον Ιούνιο στις ΗΠΑ και επεκτάθηκαν σε Βραζιλία και Ιαπωνία τον Οκτώβριο. Τώρα μπαίνουν στην εξίσωση αρκετές χώρες της Ευρώπης, το Μεξικό, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία, ενώ στόχος της Meta είναι να δούμε τα εργαλεία πιστοποίησης σε όλο τον κόσμο μέσα στους επόμενους μήνες.

Η πιστοποίηση γίνεται με ανάρτηση της ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης. Σε περίπτωση που επιλέξετε αυτήν την μέθοδο, το Instagram θα κρατήσει το έγγραφο πιστοποίησης στους servers του για 30 ημέρες και έπειτα θα το διαγράψει οριστικά.

Όσοι επιλέξουν την video selfie, η λήψη θα δοθεί στην Yoti, μια startup από το Λονδίνο που πιστοποιεί την ηλικία του χρήστη με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου αλγορίθμου Τεχνητής Νοημοσύνης. Μόλις ολοκληρωθεί η πιστοποίηση, τόσο το Instagram, όσο και η Yoti διαγράφουν αυτόματα την video selfie (ή έτσι ισχυρίζονται…).

instagram-age-verification-tools-1.jpg

Η τρίτη επιλογή είναι η πιστοποίηση με την βοήθεια των φίλων σου. Αυτοί που εγγυώνται για εσένα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην λειτουργούν ως εγγυητές για κάποιον άλλο χρήστη την ίδια περίοδο. Επιλέγεις τρεις φίλους - εγγυητές, οι οποίοι λαμβάνουν μια σχετική ειδοποίηση και έχουν περιθώριο 3 ημέρες μέχρι να απαντήσουν. Σε αυτούς δίνονται διάφορες ηλικιακές ομάδες (κάτω από 13 ετών, 13-17 ετών, 18-20 ετών, 21+ ετών, δεν είμαι σίγουρος) και για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πιστοποίηση της ηλικίας θα πρέπει και οι 3 να διαλέξουν την ίδια ηλικιακή ομάδα.

Σύμφωνα με τη Meta, από τότε που ξεκίνησαν οι δοκιμές πιστοποίησης ηλικίας στο Instagram έχουν καταφέρει να σταματήσουν το 96% των εφήβων που επιχείρησαν να αλλάξουν την ημερομηνία γεννήσεως στους λογαριασμούς τους.

Loading