iOS 15: Η λειτουργία Find My θα εντοπίζει offline και απενεργοποιημένες συσκευές

H Apple έχει αναπτύξει μία δυνατότητα προκειμένου να είναι εφικτός ο εντοπισμός των συσκευών της μέσω της λειτουργίας «Find My». Ωστόσο, το πρόβλημα με την τρέχουσα κατάσταση της λειτουργίας αναφέρεται στην αδυναμία εύρεσης της συσκευής, όταν εκείνη είναι απενεργοποιημένη – μία τακτική κίνηση κατά την κλοπή μίας κινητής συσκευής.

Ωστόσο, η εταιρεία κατά τη διάρκεια του φετινού WWDC 2021 ανακοίνωσε μια αλλαγή για τη λειτουργία «Find My» που θα έρθει με το iOS 15, κατά την οποία θα εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και όταν οι συσκευές έχουν απενεργοποιηθεί ή διαγραφεί.

Όταν απενεργοποιείται μία συσκευή προφανέστατα δεν θα τίθεται σε πλήρη απενεργοποίηση αλλά σε μία κατάσταση χαμηλής ισχύος, η οποία θα λειτουργεί ως AirTag. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα εξακολουθεί να αναμεταδίδει σήμα Bluetooth και κάθε φορά που θα έρχεται σε μία κοντινή απόσταση με άλλη συσκευή, θα «πιάνει» το σήμα και θα μεταδίδεται η τοποθεσία της.

Οι χρήστες που δεν επιθυμούν να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους και να την απενεργοποιήσουν. Αυτό όμως θα σημαίνει ότι σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας κλαπεί ή χαθεί και είναι απενεργοποιημένο, θα είναι σχεδόν αδύνατο να το εντοπίσετε.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading