Η JDI παρουσιάζει panel 3.42'' ανάλυσης 651ppi για τα VR headsets της επόμενης γενιάς

jdi-1

Η Japan Display (JDI) ανακοίνωσε ότι στρέφει την προσοχή της στην κατασκευή νέων panels με σκοπό να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία θέασης σε συσκευές εικονικής πραγματικότητας και παρουσιάζει μια νέα οθόνη μεγέθους 3.42'' που προσφέρει μεγάλη πυκνότητα pixels, υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης εικόνας και μικρότερη απόκριση σε σύγκριση με αυτές που χρησιμοποιούνται στα smartphones.

Η σύμπραξη των Sony, Hitachi και Toshiba κατάφερε να χωρέσει 651 pixels ανά ίντσα στο νέο panel (651ppi ή 1440 x 1700) με αποτέλεσμα να "καθαρίσει" ακόμη περισσότερο την εικόνα (φαίνεται και στο συγκριτικό παράδειγμα), αλλά είναι εμφανές ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Σε ό,τι αφορά το ρυθμό ανανέωσης, αυτός αυξήθηκε κατά 30Hz συγκριτικά με αυτόν των smartphones (90Hz αντί 60Hz) και σε συνδυασμό με τη μείωση του χρόνου απόκρισης στα 3ms εξαλείφεται η "θολούρα" που προκαλείται από τις κινήσεις.

jdi-2

Τέλος, η JDI ισχυρίζεται ότι κατάφερε να μειώσει και τον χρόνο καθυστέρησης (latency) μεταξύ της κίνησης που αναγνωρίζει το VR headset και της αποτύπωσης της στην οθόνη, έτσι ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει την εμπειρία VR για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να κουράζεται.

Σημειώνεται ότι τα HTC Vive, PlayStation VR και Oculus Rift διαθέτουν ήδη panels με ρυθμό ανανέωσης 90Hz, επομένως, η πραγματική εξέλιξη της JDI αφορά τη μεγαλύτερη ανάλυση και τη μείωση του χρόνου απόκρισης.

[via]

 

 

Loading