Δικαστής υποχρεώνει ζευγάρι να ανταλλάξει τα passwords του!

Facebook Passwords

Η διείσδυση του Facebook στις ζωές μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, αφού σχεδόν το 1/7 του πληθυσμού της Γης διατηρεί λογαριασμό στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο. Επομένως, είναι αναπόφευκτο ότι οι πράξεις μας σε αυτό θα μπορούν να ελεγχτούν σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης!

Πρόσφατα, ένας δικαστής έδωσε εντολή σε ζευγάρι που προσήλθε για διαζύγιο, να παραδώσουν τα passwords τους από το Facebook και από οποιοδήποτε άλλο online dating site στους δικηγόρους τους, οι οποίοι θα ψάξουν για πιθανές ατασθαλίες χωρίς όμως να δώσουν πρόσβαση στους πελάτες τους.

Ουσιαστικά, ο δικαστής δέχτηκε το αίτημα του Stephen Gallion, ο οποίος ανακάλυψε “χρήσιμες” πληροφορίες για τη σύζυγο σε κοινόχρηστο υπολογιστή και υποπτεύθηκε ότι θα υπάρχουν και άλλα “λάβράκια” στους λογαριασμούς τους. Όταν ο δικηγόρος ζήτησε από την Courtney Gallion να παραδώσει τα passwords της, εκείνη δέχτηκε αλλά αμέσως ζήτησε από φίλο της να σβήσει όλα τα μηνύματα της.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δόθηκε δικαστική εντολή, η διαγραφή των μηνυμάτων είναι παράνομη, αφού πρόκειται για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων! Έτσι, για να μη συνεχιστεί αυτή η παράνοια, αποφασίστηκε να δοθούν τα passwords μόνο στους δικηγόρους και στη συνέχεια να εξετάσουν αποκλειστικά αυτοί τα στοιχεία χωρίς να αποκαλύψουν στους πελάτες οτιδήποτε.

Όπως και να ΄χει, είναι μια πρωτότυπη απόφαση δικαστηρίου που θέτει νέα δεδομένα για ανάλογες περιπτώσεις, οπότε φροντίστε να καλύπτετε τα ίχνη σας όταν κάνετε τις λαδιές σας…

[πηγή Gizmodo]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Facebook, Featured, Misc, Social networks. Bookmark the permalink.

One Response to Δικαστής υποχρεώνει ζευγάρι να ανταλλάξει τα passwords του!

  1. Pingback: Δικαστής υποχρεώνει ζευγάρι να ανταλλάξει τ&al