Δικαστήριο στη Ν. Ζηλανδία έκρινε την έφοδο στη βίλλα του Kim Dotcom στο Auckland παράνομη. Nωρίτερα μέσα στη χρονιά, περισσότεροι από 90 αστυνομικοί εισέβαλλαν στο σπίτι του ιδρυτή του Megaupload, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του και το κλείσιμο της δημοφιλούς file-sharing ιστοσελίδας.

Η δικαστής Helen Winkelmann απεφάνθη ότι "το ένταλμα ήταν άκυρο και ασαφές ως προς το αδίκημα και ότι οι αρχές υπερέβησαν αυτά που τους υπαγόρευε ο νόμος".

Σε μια έντονα διατυπωμένη 56-σέλιδη απόφαση που μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση το αν τα αποδεικτικά στοιχεία γίνουν αποδεκτά στις μελλοντικές ακροάσεις, η Winkelmann δήλωσε ότι η αστυνομία ενήργησε παρανόμως επιμένοντας να κρατήσει υλικό άσχετο με τις κατηγορίες και παρέχοντας στο FBI σκληρούς δίσκους που κατασχέθηκαν κατά την έφοδο. Μεταξύ των κατασχεθέντων στοιχείων, η αστυνομία αρνήθηκε να παραδώσει και το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες παρακολούθησης κατά την εισβολή τους στη βίλλα.

Η δικαστής κάλεσε αμφότερες τις δύο πλευρές να εμφανιστούν στο δικαστήριο στις 4 Ιουλίου για την επίλυση του ζητήματος. Ο Kim Dotcom και ο συνήγορος του δήλωσαν πανευτυχείς με την απόφαση του δικαστηρίου.

[via Guardian]

Advertisements