Sony: νέος Πρόεδρος και CEO ο Kazuo Hirai

Kazuo Hirai

Μετά από σχεδόν ένα μήνα φημολογίας και διαψεύσεων, η Sony ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Kazuo Hirai θα αναλάβει χρέη Προέδρου και CEO της εταιρίας από την 1η Απριλίου, αντικαθιστώντας τον Sir Howard Stringer, ο οποίος με τη σειρά του θα αναλάβει την Προεδρία του Δ.Σ. από τον Ιούνιο.

Sir Howard Stringer

"Ο Kaz είναι ένα στέλεχος με παγκόσμια απήχηση, ενώ η τεχνολογία, το cloud computing και το ψηφιακό περιεχόμενο είναι δεύτερη φύση του. Πιστεύω ότι οι ηγετικές ικανότητες και το σκληρό πνεύμα που τον χαρακτηρίζει, θα επωφελήσει σημαντικά την εταιρία και τους πελάτες της για τα επόμενα χρόνια"

Kazuo Hirai

"Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι ξεκάθαρος, δηλαδή να αναπτύξουμε τον πυρήνα των επιχειρήσεων μας στα ηλεκτρονικά -- κάμερες, smartphones/tablets, παιχνίδια, τηλεοράσεις -- αλλά και να καινοτομήσουμε για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών πεδίων. Τα θεμέλια είναι γερά και θα στηρίξουν τη νέα διοικητική ομάδα και εμένα προσωπικά, για να διαχειριστούμε κατάλληλα το πλούσιο portfolio προϊόντων της Sony σε συνδυασμό με τις αναπτυσσόμενες υπηρεσίες δικτύωσης, έτσι ώστε να φέρουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο νέες και συναρπαστικές εμπειρίες"

Να σημειωθεί ότι ο Sir Howard Stringer και το Δ.Σ. της Sony είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία ανεύρεσης αντικαταστάτη από το 2009, και η περίπτωση του Kazuo Hirai είχε θεωρηθεί πολύ πρώιμη. Παρόλα αυτά, η εξαιρετική δουλειά του Hirai στον τομέα Consumer Products & Services Group της εταιρίας και η τεχνογνωσία του, οδήγησαν στη σημερινή οριστική απόφαση να του αναθέσουν την ηγεσία.

Πρώτος στόχος είναι να ακολουθηθεί η στρατηγική four-screen (TV, tablet, computer, smartphone), δηλαδή η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα επιτρέπει την άμεση ροή πληροφορίας ανάμεσα στις τέσσερις συσκευές, με τη Sony να έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο όλων των συσκευών μετά και την εξαγορά της Ericsson.

[πηγή TheVerge]
Loading