Εγκρίθηκε από την ΕΕ η εξαγορά της Sony Ericsson από τη Sony

Η εξαγορά του μεριδίου της Ericsson από τη Sony έλαβε πρόσφατα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλέον η γιαπωνέζικη εταιρεία μπορεί να προχωρήσει τα σχέδια της για ενσωμάτωση των κινητών τηλεφώνων στην παραγωγή των υπολοίπων συσκευών της.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του καλοκαιριού. Μόλις ολοκληρωθούν και τα τελευταία διαδικαστικά, όλα τα νέα τηλέφωνα θα φέρουν την επωνυμία της Sony, όπως συμβαίνει ήδη με τα tablets.

Η συμφωνία των δύο εταιρείων σηματοδοτεί το τέλος της δεκαετούς συνεργασίας τους που όμως τελευταία δεν έδειχνε να τα πηγαίνει τόσο καλά. Τα smartphones της Sony Ericsson γνώριζαν περιορισμένη επιτυχία σε Ευρώπη και Ασία, ενώ η παρουσία της εταιρείας στην Αμερική ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το Q4 2011, η Sony Ericsson σημείωσε απώλειες €247 εκατομμυρίων.

Τα καλά νέα για τους χρήστες συσκευών Sony Ericsson, είναι ότι η Sony έχει δεσμευτεί όλη η σειρά Xperia του 2011 να είναι αναβαθμίσιμη σε Ice Cream Sandwich.

[πηγή androidcommunity]
Loading