Leica: Διαζύγιο με τη Huawei, στροφή στη Xiaomi;

Μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 19 Μαΐου η Huawei θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση νέων προϊόντων σε εκδήλωση στην Κίνα, όπου και αναμένεται να δούμε πληθώρα συσκευών όπως smartwatches, laptops, tablets, ακουστικά και τηλεοράσεις. Αν αναρωτιέστε τι θα γίνει με τη σειρά Huawei P50, αυτή ενδεχομένως θα αποκαλυφθεί επίσημα σε μεταγενέστερο χρόνο, αλλά ήδη κυκλοφορεί μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση.

Αυτή έχει να κάνει με τη συνεργασία της Huawei με τη Leica, η οποία όπως φαίνεται πως μετά από 5 χρόνια φτάνει στο τέλος της, μιας και καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι διατεθειμένη να ανανεώσει για τους προφανείς λόγους (ουσιαστικά την απόσυρση της Huawei από το προσκήνιο λόγω των σοβαρών περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ).

Η είδηση για τη λύση της συνεργασίας ήταν μάλλον αναμενόμενη, αλλά αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η φήμη για συνεργασία της Leica με κάποιον άλλο κατασκευαστή και ήδη ακούγονται έντονα τα ονόματα των Xiaomi, Sharp και Gionee! Μια ενδεχόμενη προσθήκη φακών Leica στα smartphones της Xiaomi θα ισχυροποιούσε ακόμη περισσότερο το πρεστίζ της κινέζικης εταιρείας και στεκόμαστε περισσότερο σε αυτήν διότι η Sharp ακόμα δεν το έχει πάρει “ζεστά” να επεκταθεί στις Δυτικές αγορές, ενώ η Gionee είναι ξεκάθαρα το αουτσάιντερ για μια τέτοια ενίσχυση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading