up_icon
Gaming Laptops Lenovo

Lenovo Legion 7/7i και Slim 7/7i, τα νέα και πανίσχυρα gaming laptops

11 Μαΐου 2022 Techgear Team

Lenovo Legion 7/7i και Slim 7/7i, τα νέα και πανίσχυρα gaming laptops

H Lenovo ανακοίνωσε τη νέα γενιά gaming laptops της εταιρίας, που συνδυάζουν μοναδικό στυλ με θηριώδης επιδόσεις: τα πανίσχυρα Lenovo Legion 7i και 7 (16”), μαζί με τα λεπτά και ελαφριά Lenovo Legion Slim 7 και 7i (16”). Προσφέροντας επιδόσεις που τα κατατάσσουν στην απόλυτη κορυφή των προτάσεων για gaming, τα νέα Lenovo Legion 7i και 7 αποτελούν τα πλέον ισχυρά gaming laptops 16 ιντσών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, στην κατηγορία των 16 ιντσών QHD gaming παρουσιάζονται οι πλέον λεπτές και ελαφριές προτάσεις της Lenovo μέχρι σήμερα: τα νέα Lenovo Legion Slim 7i και 7, διαθέσιμα πλέον με μεγαλύτερη οθόνη, αναλογιών 16:10, ώστε η παραγωγικότητα να συνδυάζεται ιδανικά με τη διασκέδαση.

Η νέα σειρά laptop Lenovo Legion 7 ξεπερνά κάθε προσδοκία, μέσα από μια σειρά πρωτοποριακών καινοτομιών, που προσαρμόζονται στις πολυδιάστατες ανάγκες των σύγχρονων ερασιτεχνών και επαγγελματιών gamers. Αυτές οι νέες συσκευές όχι μόνο προσφέρουν τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε ολόκληρο τον κόσμο για ένα gaming laptop 16 ιντσών, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιάζουν ως τα πρώτα laptop αυτής της κατηγορίας παγκοσμίως με webcams FHD για ακόμη καλύτερο streaming, καθώς και τα πρώτα gaming laptop εφοδιασμένα με οθόνη 16 ιντσών WQXGA (2560x1600). O μινιμαλιστικός σχεδιασμός αυτών των υπολογιστών, που αξιοποιούν το λειτουργικό Windows 11, η μακρά διάρκεια της μπαταρίας και το σχεδόν αθόρυβο σύστημα ψύξης, ρυθμιζόμενο από τεχνητή νοημοσύνη, προσφέρει ένα σύνολο ειδικά δημιουργημένο για όσους επιθυμούν κορυφαίες επιδόσεις συνδυασμένες με απόλυτη ευελιξία.

lenovo-legion-2022-9.jpg

Lenovo Legion 7i και 7: H Κορυφή των Επιδόσεων

Ως τα πλέον ισχυρά gaming laptop 16 ιντσών σε ολόκληρο τον κόσμο τα Lenovo Legion 7i και 7 (16”) είναι ειδικά σχεδιασμένα για όσους απαιτούν τις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις για το χρόνο που αφιερώνουν στο gaming. Ο χαρακτηριστικός, κομψός και ταυτόχρονα διακριτικά σπορτίφ σχεδιασμός τους περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο άξονα ανάκλησης της οθόνης και Ι/O dashboard. Κατασκευασμένα από αλουμίνιο και μαγνήσιο αεροναυπηγικής τεχνολογίας και με ενιαίο περίβλημα, τα νέα Lenovo 7i και 7 διαθέτουν μεταλλικό τελείωμα CNC, διακριτικό και μινιμαλιστικό στον τρόπο που εκφράζει την ασυγκράτητη δύναμη που κρύβεται μέσα σε αυτές τις συσκευές. Το σύστημα RGB με τα χρωματικά εφέ στο πληκτρολόγιο και το τελείωμα, συγχρονίζεται με το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη της συσκευής.

Το πληκτρολόγιο Lenovo Legion TrueStrike αναβαθμίστηκε με τη σειρά του, διαθέτοντας καμπύλα πλήκτρα τα οποία χαρακτηρίζονται από βαθύτερο διάστημα κίνησης σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η νέα τεχνολογία WASD Force Sensor με προαιρετικά αντικαταστάσιμα πλήκτρα (επιτρέπει στους χρήστες να επιταχύνουν τις αντιδράσεις του χαρακτήρα που υποδύονται στην οθόνη, καθώς μπορεί να ασκηθεί μεγαλύτερη δύναμη στα πλήκτρα. 

lenovo-legion-2022-7.jpg

 
Κάτω από το κομψό περίβλημα αυτών των υπολογιστών κρύβονται οι τεράστιες δυνατότητές τους. Με λεπτότερο προφίλ σε σχέση με τα μοντέλα της προηγούμενης γενιάς, φτάνοντας σε πάχος μόλις τα 19mm, τα Lenovo Legion 7i και 7 συνιστούν σχεδιαστικά και κατασκευαστικά επιτεύγματα, εφοδιασμένα με ό,τι πιο νέο σε επίπεδο κάρτας γραφικών, επεξεργαστή και αποθηκευτικού χώρου, κι όλα αυτά σε ένα σασί βάρους μόλις 2,5 κιλών. Εκτός των άλλων, τα πανίσχυρα αυτά μηχανήματα προσφέρουν και σημαντική αυτονομία, χάρη στη μπαταρία των 99.99 Whr, τη μεγαλύτερη μπαταρία που διατίθεται σε gaming laptop των 16 ιντσών, καθώς και ταχεία φόρτιση έως τα 135 Whr χάρη στη θύρα USB Type-C.

Ταυτόχρονα, ως τα πρώτα gaming laptop με οθόνη 16 ιντσών WQXGA, τα Lenovo Legion 7i και 7 προτείνονται με ψηλότερη αναλογία θέασης 16:10, φωτεινότητα έως τα 1.250 nits και πλήρη κάλυψη χρωματικής γκάμας DCI-P3, υψηλό δυναμικό φάσμα καθώς και πιστοποίηση προστασίας ματιών TÜV. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών οθονών, με μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης έως τα 240Hz (165Ηz ως αφετηρία) για καθημερινή χρήση, ομαλότερη εμπειρία σε αγώνες όπου κάθε frame μετράει ή κινηματογραφικού επιπέδου απεικόνιση, με εκπληκτική πιστότητα χρωμάτων. Τα νέα laptop Lenovo Legion 7i και Legion 7 διαθέτουν επίσης λογισμικό Tobii Horizon, το οποίο προσφέρει μία ακόμη πιο ρεαλιστική εμπειρία στους χρήστες, καθώς και Tobii Aware, το οποίο αξιοποιεί τεχνολογίες έξυπνων αισθητήρων, ώστε να βοηθήσει στην ενίσχυση της ασφάλειας, της ιδιωτικότητας και της ευεξίας των χρηστών. 

lenovo-legion-2022-6.jpg

Τα Lenovo Legion 7i και 7 προτείνονται με έως και 12ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core HX ή AMD Ryzen 9 6900HX, κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU (έως τα 175W TGP) ή AMD Radeon RX 6850M XT mobile graphics, μνήμη DDR5 καθώς και αποθηκευτικά μέσα 4ης γενιάς PCIe SSD, όλα ρυθμισμένα έτσι ώστε να προσφέρουν μέγιστες επιδόσεις, μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης Lenovo Legion A.I. Engine 2.0. Αυτή η μηχανή τεχνητής νοημοσύνης είναι ικανή να προβλέπει την καμπύλη των ανεμιστήρων και να ισορροπεί τις επιδόσεις κάρτας γραφικών και επεξεργαστή σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με το εκάστοτε παιχνίδι, ώστε να προσφέρει ανά πάσα στιγμή το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η προσαρμογή μέσω τεχνητής νοημοσύνης μπορεί επίσης να ενισχύσει με έξυπνο τρόπο το σύστημα ψύξης Lenovo Legion Coldront 4.0 ώστε να ρίξει τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών και του επεξεργαστή, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία vapor chamber του υπολογιστή διευρύνει τα όρια του εφικτού σε ένα gaming laptop, ώστε ο επεξεργαστής να πιάνει επιδόσεις desktop, με έως και 115W θερμικής χωρητικότητας χωρίς προσφυγή σε throttling. Το σύστημα ψύξης περιλαμβάνει επίσης ανεμιστήρες κατά 67% λεπτότερους από τα μοντέλα της προηγούμενης γενιάς για βελτιωμένη ροή αέρα, επικάλυψη από προηγμένο θερμικό υλικό για ταχύτερη απαγωγή της θερμότητας, μεγαλύτερη επιφάνεια και αεραγωγούς εισαγωγής κάτω από το πληκτρολόγιο.

lenovo-legion-2022-5.jpg


Ως τα λεπτότερα και ελαφρύτερα gaming laptop που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Lenovo, τα νέα Lenovo Legion Slim 7i και 7 (16”) είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν δυναμικές εμπειρίες τόσο σε επίπεδο gaming όσο και δημιουργίας περιεχομένου, μέσα από ένα κομψό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Διαθέσιμο σε αποχρώσεις Storm ή Onyx grey, το σασί με μεταλλικό τελείωμα προσφέρει ένα ελαφρύ όσο και λεπτό αποτέλεσμα, με βάρος στα 2 κιλά και πάχος στα 16 χιλιοστά, χάρη στην ενιαία κατασκευή από αλουμίνιο και μαγνήσιο αεροδιαστημικής τεχνολογίας. Ο εξελιγμένος σχεδιασμός ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε χώρου, είτε πρόκειται για κάποια καφετέρια, γραφείο ή και τουρνουά esports, τη στιγμή που έχει το ίδιο συνολικό αποτύπωμα με ένα laptop μόλις 15 ιντσών.

Η νέα σειρά Lenovo Legion Slim 7 προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ισχύ και επιδόσεις, χάρη στους έως και 12ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core H ή AMD Ryzen 9 6900 HX. Εκτός αυτού, οι χρήστες θα χρειαστεί να καταφεύγουν σπανιότερα στους φορτιστές τους όταν θα βρίσκονται εκτός έδρας, χάρη στο βελτιωμένο οπίσθιο I/O dashboard με θύρα HDMI 2.1, ενώ θα απολαμβάνουν πρωτοφανή αυτονομία μέσα από την τεράστιας χωρητικότητας μπαταρία των 99.99 Whr και τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης έως τα 135Whr χάρη στη θύρα USB Type-C.

lenovo-legion-2022-4.jpg

H μεγάλη οθόνη 16 ιντσών προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να εισέρχονται σε υποδειγματικά απεικονισμένους κόσμους με ολοζώντανα χρώματα και ρεαλιστικές σκιές, χάρτη στην υποστήριξη ρύθμισης χρωμάτων μέσω λογισμικού, το υψηλό δυναμικό φάσμα και τη χρωματική ακρίβεια έως και DCI P3, χωρίς να επιβαρύνουν τα μάτια τους, καθώς η οθόνη διαθέτει πιστοποίηση TÜV Rheinland Gold Label. Εντωμεταξύ, σε σχέση με τις συσκευές της προηγούμενης γενιάς, οι νέες προτάσεις της Lenovo Legion Slim 7 series έχουν διευρύνει επίσης την ενεργή επιφάνεια θέασης για την 16 ιντσών οθόνη WQXGA, από το 86 στο 93 τοις εκατό, με αναλογία 16:10, για ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης. Τα μοντέλα της σειράς είναι διαθέσιμα με τρεις επιλογές οθόνης, προσφέροντας αστραπιαίους ρυθμούς ανανέωσης έως τα 240Ηz (165Ηz ως αφετηρία) καθώς και προαιρετική Mini-LED.

Κάτω από το εξαιρετικά κομψό σασί, τα Lenovo Legion Slim 7i και 7 ρυθμίζονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης ώστε να αξιοποιούν στο έπακρο το σύστημα ψύξης Lenovo Legion Coldfront 4.0, την ίδια στιγμή που η Lenovo Legion A.I. Engine 2.0 ισορροπεί τις ενεργειακές απαιτήσεις της κάρτας γραφικών και του επεξεργαστή για καλύτερες επιδόσεις. Οι συσκευές της σειράς προτείνονται με κάρτες γραφικών έως και NVIDIA GeForce RTX 3070 (έως τα 100W Booster TGP) ή AMD Radeon RX 6800S mobile graphics, μνήμη DDR5 και αποθηκευτικές μονάδες 4ης γενιάς PCIe SSD.

lenovo-legion-2022-3.jpg

Oι βελτιώσεις σε σχέση με τα μοντέλα της προηγούμενης γενιάς περιλαμβάνουν: 29% αύξηση στο μέγεθος· 31% μεγαλύτερους ανεμιστήρες από κρυσταλλικό πολυμερές που ταυτόχρονα είναι 40% λεπτότεροι, ενώ περιστρέφονται κατά 100rpm ταχύτερα χάρη στο διπλό σύστημα ανεμιστήρων· επιπρόσθετο σύστημα θερμικής απαγωγής από χαλκό, αποκλειστικά για τη GPU VRAM, καθώς και επίστρωση από ειδικό ψυχτικό υλικό για την ενίσχυση της θερμικής απαγωγής. Εκτός αυτού, οι μηχανικοί της Lenovo ενσωμάτωσαν ένα σύστημα αεραγωγών κάτω από το πληκτρολόγιο, με περισσότερα από 1.172 σημεία εισαγωγής, όπου το κάθε πλήκτρο διαθέτει διακόπτες 1,3 χιλιοστών απαλής επαφής για ταχύτερη, ακριβέστερη απόκριση. Συνολικά, αυτές οι σχεδιαστικές και κατασκευαστικές βελτιώσεις προσφέρουν περιορισμό του θορύβου των ανεμιστήρων κάτω από τα 30 decibel, όταν η συσκευή βρίσκεται σε Stealth Mode, ένταση ήχου που ισούται περίπου με τα επίπεδα ενός ψιθύρου.

lenovo-legion-2022.jpg

Διαθέσιμη σε όλες τις νέες συσκευές Lenovo Legion είναι η ειδική εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί ώστε να καταστήσει το gaming απλό. Η Legion Arena της Lenovo είναι μια gaming πλατφόρμα η οποία συγκεντρώνει όλους τους τίτλους για PC που έχει στην κατοχή του ο χρήστης, σε έναν κεντρικό κόμβο, συνδέοντας δημοφιλείς πλατφόρμες και ψηφιακά καταστήματα, όλα από μία τοποθεσία, για μια ξεκούραστη και αποτελεσματική gaming εμπειρία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Borderlands 3: Διαθέσιμο δωρεάν στο Epic Games Store!

19 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Με αφορμή εκκίνηση του Mega Sale 2022, το κατάστημα Epic Games Store θα μοιράσει εντελώς δωρεάν σε όλους τους gamers 4 blockbuster παιχνίδια και κάνει την αρχή από σήμερα με το Borderlands 3! Το παιχνίδι ...

WRC Generations: Το επίσημο game του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally της FIA έρχεται τον Οκτώβριο

19 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η NACON και το στούντιο KT Racing είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν το νέο τους παιχνίδι ράλι, το WRC Generations, το επίσημο παιχνίδι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally της FIA, που έχει ...

Apex Legends Mobile: Διαθέσιμο δωρεάν για Android και iOS

18 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Το Apex Legends Mobile είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν για συσκευές Android και iOS, δίνοντας σε όλους τους gamers τη δυνατότητα να παίξουν το battle royale game της Respawn Entertainment μακριά από τις ...

Το Fall Guys γίνεται free-to-play και έρχεται σε Xbox και Nintendo Switch τον Ιούνιο

16 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που η Mediatonic είχε ανακοινώσει την έλευση του Fall Guys: Ultimate Knockout για τα Xbox και Nintendo Switch, αλλά η σημερινή ανακοίνωση αποζημιώνει όλους όσους έκαναν υπομονή ...

505 Games: Ανακοινώνει το πρώτο showcase προϊόντων για τις 17 Μαΐου 2022

13 Μαΐου 2022 Techgear Team

Ο κορυφαίος publisher 505 Games ανακοινώνει το ντεμπούτο της πρώτης ψηφιακής παρουσίασης προϊόντων, μια ωριαία ματιά σε τίτλους που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, μια βουτιά στα επερχόμενα προϊόντα και μια ...

Τρία δωρεάν παιχνίδια διαθέσιμα στο Epic Games Store

13 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Τρία τα δωρεάν παιχνίδια από το Epic Games Store αυτήν την εβδομάδα, με το κατάστημα να επιλέγει τα Prey, Jotun: Valhalla Edition και Redout: Enhanced Edition ως αντικαταστάτες του Terraforming Mars στην ...

Επίσημο: Starfield και Redfall θα καθυστερήσουν μέχρι το 2023

12 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Άσχημα τα μαντάτα για όσους περίμεναν πως και πως τα πολυδιαφημισμένα Redfall και Starfield. Η Bethesda ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο ότι η κυκλοφορία των δύο παιχνιδιών θα μεταφερθεί για το πρώτο μισό της ...

FIFA: Θα ετοιμάσει με άλλους συνεργάτες τα επόμενα FIFA games

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Η χθεσινή ανακοίνωση της EA πως θα αφήσει στην άκρη το brand της FIFA από το μεθεπόμενο football simulation, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2023 με τίτλο EA Sports FC, δεν έμεινε αναπάντητη από την…FIFA. ...

Google Pinball: Παίξε το δωρεάν φλιπεράκι της Google

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Το πρελούδιο για το συνέδριο Google I/O 2022 είναι ένα pinball game που δημιούργησε η Google με το Flutter (ένα από τα αγαπημένα της frameworks) με σκοπό να αναδείξει τις δυνατότητες της τεχνολογίας στους ...

Τέλος τα FIFA, υποδεχόμαστε το EA Sports FC!

10 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Μετά από 30 χρόνια, η EA αφήνει στην άκρη το brand της FIFA και ανακοινώνει επίσημα ότι το επόμενο simulation ποδοσφαίρου θα ονομάζεται απλά EA Sports FC! Πέρα από την αλλαγή της ονομασίας, οι gamers δεν θα ...

Loader
techgear_icon