Κυρτή 105” 4K Ultra HDTV και webOS TV από την LG στην επερχόμενη CES 2014

lg-105-inch-curved-4k-front

Η CES 2014 αργεί ακόμα (7-10 Ιανουαρίου), αλλά η LG ξεκίνησε από τώρα τις ανακοινώσεις της για την μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο, αποκαλύπτοντας μια τεραστίων διαστάσεων κυρτή 4K UHD TV.

Η LG 105UB9 διαθέτει LCD panel μεγέθους 105” με 11 εκατ. pixels (ανάλυση 5120 x 2160, 21:9) και έχει δυνατότητα αναπαραγωγής 3D με ρυθμό ανανέωσης 240MHz. Η εταιρεία είδε σαν πρόκληση το γεγονός ότι έπρεπε να γίνει κυρτή η κατασκευή και για το λόγο αυτό εξέλιξε την τεχνολογία TFT (thin-film-transistor) για να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρχουν χρωματικές απώλειες και θα υποστηρίζεται παράλληλα ο οπισθοφωτισμός.

Η τιμή της δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά φανταζόμαστε ότι και να γίνει λίγοι θα έχουν τη δυνατότητα να την αγοράσουν. Πάντως, στην υποθετική περίπτωση ότι υπάρχει το “μαλλί”, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν κυκλοφορεί πολύ υλικό για αναλογία εικόνας 21:9 και ο θεατής θα βλέπει μαύρες κάθετες μπάρες αριστερά και δεξιά της οθόνης.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει και την πρώτη τηλεόραση με λειτουργικό σύστημα webOS (το είχε εξαγοράσει πέρυσι από την HP), η οποία θα διαθέτει επεξεργαστή dual-core 2.2GHz και 1.5GB RAM για multitasking!

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Home Cinema, LG, webOS and tagged . Bookmark the permalink.