LG και Honeywell παρουσιάζουν μία νέα λύση για την κυβερνοασφάλεια των αυτοκινήτων

[Δ.Τ.]

Η Honeywell και η LG υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη μιας μοναδικής τεχνολογίας λογισμικού αυτοκινήτων και υποδομής για την αντιμετώπιση των απειλών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας συνδεσιμότητας στα οχήματα. Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν την κοινή τους λύση για την κυβερνοασφάλεια στην έκθεση CES 2018, στο Λας Βέγκας, στις αρχές του μήνα και πιο πρόσφατα στην έκθεση North American International Auto Show 2018 στο Ντιτρόιτ.

Η συνεργασία της LG και της Honeywell επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας λύσης κυβερνοασφάλειας νέας γενιάς, για τους κατασκευαστές οχημάτων, που εστιάζει στις επικοινωνίες συστημάτων εντός του οχήματος, καθώς και στις αυξημένες εξωτερικές επικοινωνίες μέσω κινητής και δορυφορικής σύνδεσης.

Οι δύο εταιρείες επικεντρώνονται στις μη εξυπηρετούμενες ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας καλύπτοντας όλο το φάσμα της κυβερνοασφάλειας, από την προστασία της πύλης δικτύου μέχρι και την παρακολούθηση πιθανών απειλών στα οχήματα. Η λύση που θα αναπτυχθεί από τη συνεργασία, θα ενσωματώνει την τεχνολογία IDPS (Λογισμικό εισβολής, ανίχνευσης και προστασίας) της LG για να διασφαλίζει το hardware των οχημάτων από εξωτερικές επιθέσεις και την τεχνολογία IDPS της Honeywell για να διασφαλίζει τα εσωτερικά δίκτυα επικοινωνίας και ελέγχου των οχημάτων καθώς επίσης και τα συστήματα παρακολούθησης και ανάλυσης των κέντρων ασφαλείας.

Η συνεργατική λύση συμβάλλει στην εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατικών οχημάτων εντοπίζοντας και επικυρώνοντας εντολές του λογισμικού και δεδομένα που παράγονται από τις περισσότερες από 100 εκατ. γραμμές κώδικα που διέπουν τη λειτουργία του σύγχρονου οχήματος. Οι ηλεκτρικές πύλες της LG, οι μονάδες ασφαλείας, η μονάδα ελέγχου τηλεματικής (TCU) και η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU), μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανίχνευση και την αναφορά προβλημάτων που προηγήθηκαν μηχανικής βλάβης ή σκόπιμου χακαρίσματος του οχήματος. Το λογισμικό της Honeywell ανιχνεύει ανωμαλίες και προστατεύει το εσωτερικό δίκτυο του οχήματος, όταν τα παγκόσμια κέντρα ασφαλείας λαμβάνουν καταγεγραμμένα δεδομένα που μεταδίδονται είτε σε πραγματικό χρόνο είτε μέσω προγραμματισμένης λήψης. Αυτά τα κέντρα ασφαλείας παρακολουθούν μεγάλους στόλους οχημάτων για να παρέχουν αναλυτικά στοιχεία καθώς και κατανόηση των πιθανών θεμάτων για να προσφέρουν αποτελεσματικές επιλογές επίλυσης στον κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Η ομάδα ειδικών της Honeywell διαθέτει πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας ως κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής των αυτοκινητοβιομηχανιών με πολύτιμη εμπειρία σε σημαντικές βιομηχανικές εφαρμογές ασφάλειας. Το λογισμικό της για τα αυτοκίνητα επιτρέπει τη διάγνωση των προβλημάτων του οχήματος σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που μπορεί συμβάλει στην αύξηση της αξιοπιστίας του οχήματος και μείωση μέχρι 5% του κόστους εγγύησης.

Το όραμα της LG στη βιομηχανία εξαρτημάτων αυτοκινήτων είναι να γίνει συνεργάτης καινοτομίας στην ηλεκτροκίνηση οχημάτων αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Τα εξαρτήματα οχημάτων είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα της LG και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική της ανάπτυξη. Με την πλούσια εμπειρία της στην κινητή τηλεφωνία, τις οικιακές συσκευές τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα και τα συνδεδεμένα οχήματα, η LG έχει στόχο να ηγηθεί στην αγορά νέας γενιάς οχημάτων μέσω της συνεργασίας με την Honeywell και τις διαφοροποιημένες τεχνολογίες της.

Όπως δήλωσε ο Lee Woo-jong, Πρόεδρος της Vehicle Components Company της LG Electronics,

"Η LG Electronics έχει αναγνωρίσει τη σημασία της κυβερνοασφάλειας των οχημάτων καθώς τα αυτοκίνητα συνδέονται όλο και περισσότερο με εξωτερικά δίκτυα για να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες στους τελικούς χρήστες. Επομένως, για να παρέχουμε ασφαλή προϊόντα στους κατασκευαστές εξαρτημάτων οχημάτων που είναι πελάτες μας, έχουμε προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια τόσο του λογισμικού όσο και του hardware. Έχουμε εμπειρία στην παροχή διαφόρων λύσεων ασφάλειας αυτοκινήτου για ECU/TCU και την προστασία του εξωτερικού δικτύου. Με την ενοποίηση του λογισμικού ασφάλειας της Honeywell με τις λύσεις ασφάλειας της LG, αναμένουμε ότι θα προσφέρουμε μία προηγμένη λύση κυβερνοασφάλειας επόμενης γενιάς που θα προστατεύει όλο το όχημα από τα εξωτερικά και εσωτερικά δίκτυα, το σύστημα ECU/TCU και τα επίπεδα εφαρμογών"

Ο Olivier Rabiller, Πρόεδρος και CEO της Honeywell Transportation Systems, συμπλήρωσε:

"Υπάρχουν περισσότερα από δώδεκα σαφώς καθορισμένα σημεία τα οποία μπορούν να αποτελέσουν στόχους επιθέσεων από χάκερ σε επιβατικά οχήματα, και ο αριθμός τους αυξάνεται γρήγορα. Υποστηρίζουμε τους κατασκευαστές εξαρτημάτων οχημάτων με τη διαφοροποιημένη πλατφόρμα λογισμικού μας για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτή στον κυβερνοχώρο που είναι αναμενόμενη με την ανάπτυξη συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο συνεργατών και συνεργαζόμαστε ειδικά με την LG για να διευκολύνουμε τους πελάτες μας και να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση κυβερνοασφάλειας"

 

Loading