up_icon
Gadgets Home Cinema LG Robots

LG Inspiration Gallery: Robots, έξυπνος φωτισμός και....παγωτομηχανή στο SXSW

13 Μαρτίου 2019 Yannis Elpidis

LG Inspiration Gallery: Robots, έξυπνος φωτισμός και....παγωτομηχανή στο SXSW

Η LG συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση South by Southwest (SXSW) και ήρθε σε επαφή με γκουρού της τεχνολογίας καθώς και με ανθρώπους που ηγούνται της αγοράς και δημιουργούν τις νέες τάσεις, παρουσιάζοντας τα προϊόντα του μέλλοντος, που δημιουργήθηκαν για να μεταμορφώσουν τον τρόπο ζωής μας.

Το LG Inspiration Gallery - που άνοιξε τις ‘πύλες’ του στις 8 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτό για 5 ημέρες, βρίσκεται στην καρδιά της έκθεσης SXSW κοντά στο συνεδριακό κέντρο του Austin (Austin Convention Center). Εκεί η LG παρουσίασε καινοτόμες τεχνολογίες της εταιρείας, από τη σειρά νέων ρομπότ AI και μοναδικές λύσεις ‘έξυπνου’ φωτισμού, μέχρι την κατασκευή της πρώτης μηχανής παγωτού της εταιρείας. Πιστή στη φιλοσοφία της ‘Καινοτομία για μια καλύτερη ζωή’, το LG Inspiration Gallery ανέδειξε επίσης τα προηγμένης τεχνολογίας νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην CES 2019, συμπεριλαμβανομένης της παγκοσμίως πρώτης τυλισσόμενης τηλεόρασης, την LG SIGNATURE OLED R και τη νέα μηχανή κατασκευής μπύρας LG HomeBrew με σύστημα κάψουλων.

Την ημέρα έναρξης, το LG Inspiration Gallery πραγματοποίησε ένα πάνελ συζήτησης για τα οφέλη των καταναλωτών σχετικά με την ‘ανοιχτή’ καινοτομία. Ανάμεσα στους κορυφαίους ομιλητές ήταν οι Lee Chul-bae, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του LG New Business Centre, ο Cho Taeg-il, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του LG Convergence Center, και ο Kim Dong-Su, CEO της LG Technology Ventures.

Το South by Southwest Conference & Festivals γιορτάζει τη σύγκλιση της αλληλεπίδρασης, της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μουσικής. Ενισχύοντας τη δημιουργική και επαγγελματική ανάπτυξη, το SXSW αναδεικνύεται ως «ο σημαντικότερος προορισμός για την ανακάλυψη», καθιστώντας τον ιδανικό χώρο για να εξετάσει κανείς τις μελλοντικές καινοτομίες της LG, σύμφωνα με τον Lee.

Μέσα από τη διεξαγωγή ανθρωπολογικής και ψυχολογικής έρευνας αναφορικά με τις τάσεις, τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τους πολιτιστικούς κώδικες από όλο τον κόσμο - που διεξάγεται σε συνεργασία με το ανεξάρτητο πολυεπιστημονικό εργαστήριο Life Soft Research, η LG NBC αποτελεί παράδειγμα των αρχών της ανοιχτής καινοτομίας της εταιρείας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων και των καταναλωτών. Η LG HomeBrew, η καινοτόμα μηχανή κατασκευής μπύρας με σύστημα κάψουλων που έχει κυκλοφορήσει η LG NBC και επιτρέπει στους καταναλωτές να δημιουργήσουν τη δική τους σπιτική μπύρα, είναι ένα παράδειγμα τεχνολογίας που απορρέει από την εις βάθος έρευνα και εργασία.

Νέα Concept Robots και ακόμα περισσότερα

Στο συνέδριο SXSW, η LG παρουσίασε τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη σειρά AI ρομπότ της, το LG CLOi. Τα concept μοντέλα αντικατοπτρίζουν τις ευρύτερες προσπάθειες της εταιρείας να δημιουργήσει ρομπότ ικανά να επικοινωνούν με τους χρήστες και να τους αναγνωρίζουν.

Τα πέντε νέα concept ρομπότ LG CLOi που παρουσίασε η εταιρεία, αναγνωρίζουν για πρώτη φορά τη συναισθηματική κατάσταση του χρήστη και μπορούν να εκφράσουν μια ποικιλία συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων βασικών συναισθημάτων (χαρά, ηρεμία, θλίψη και θυμό) και συγκεκριμένα:

  • Ρομπότ που μπορούν να αναγνωρίσουν τον χώρο και τα αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον και μπορούν να επικοινωνήσουν με τους χρήστες
  • Ρομπότ με νέα interfaces που απλοποιούν τον κόμβο/hub του IoT στο έξυπνο σπίτι και
  • Ρομπότ που προσέχουν κατοικίδια ζώα και παιδιά και παρακολουθούν το σπίτι

Η LG παρουσίασε επίσης την πρωτότυπη μηχανή παραγωγής παγωτού, που ονομάζεται snowwhite. Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες κάψουλες που δημιουργούν νόστιμες γεύσεις και κρεμώδη υφή, ο καθένας θα είναι σε θέση να επιλέξει και να απολαύσει την αγαπημένη του γεύση, από παραδοσιακά παγωτά έως sorbets μέχρι και frozen yogurts.

Μοναδικές τεχνολογίες

Ικανοποιώντας τις ανάγκες της δημιουργικής κοινότητας στο SXSW πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις αλληλεπίδρασης με το κοινό, κάτω από το concept fantastick. Με την αποκάλυψη να λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στο LG Inspiration Gallery, αυτή η μοναδική ιδέα του Smart Lighting System βοήθησε στη δημιουργία συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού. Μέσω του concept fantastick, το κοινό δεν ήταν παθητικό και συμμετείχε ενεργά με νέους τρόπους.

Ένα ρολόι τοίχου που ονομάζεται TIME + SPACE που δεν δείχνει απλώς την ώρα, αλλά παρέχει ταυτόχρονα χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, μαζί με εκπληκτικά ασύρματα ακουστικά που θυμίζουν σκουλαρίκια, με ονομασία shine, προσφέροντας άψογο ήχο, ήταν κάποια από τα εξαιρετικά προϊόντα που παρουσίασε η LG.

Τέλος, το αποκορύφωμα του LG Inspiration Gallery ήταν η LG SIGNATURE OLED TV R, η πρώτη τυλισσόμενη τηλεόραση παγκοσμίως 4K Ultra HD με εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο στις 65 ίντσες που θυμίζει μινιμαλιστικό γλυπτό, όταν βρίσκεται σε Zero View mode και μετά με ‘μαγικό’ τρόπο αποκαλύπτεται προσφέροντας μία κινηματογραφική εμπειρία όταν βρίσκεται σε Full View mode. Το μοντέλο "R" της νέας LG SIGNATURE OLED τηλεόρασης αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία και επαναπροσδιορίζει την αίσθηση του χώρου μέσω της ικανότητά της να αναδύεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Η τυλισσόμενη LG OLED τηλεόραση αλλάζει τα δεδομένα, ενώ πρόκειται για την πιο πολυβραβευμένη τηλεόραση στη φετινή CES.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon