LG

LG Rollable: Το ακυρωμένο smartphone με την τυλισσόμενη οθόνη σε hands-on video

Η LG πειραματιζόταν για αρκετό καιρό με τις εύκαμπτες οθόνες της προκειμένου να προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στην κατηγορία των smartphones. Σε αντίθεση με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, δηλαδή τα αναδιπλούμενα smartphones, η LG είχε δείξει ένα teaser του LG Rollable στο πλαίσιο της CES 2021, ένα smartphone με συρόμενο μηχανισμό που επέκτεινε την οθόνη από τις 6.8’’ στις 7.4’’.

Η εταιρεία φαίνεται ότι είχε φτάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συσκευής, ωστόσο, αποφάσισε τον Απρίλιο του 2021 όχι μόνο να ακυρώσει το συγκεκριμένο project, αλλά να αποχωρήσει οριστικά από τον χώρο των smartphones. Αυτό είναι από τα λίγα που καταλαβαίνουμε παρακολουθώντας το παρακάτω hands-on video που δημοσιεύθηκε μόλις χτες, καθώς τα κορεάτικα μας δεν είναι σε καλό επίπεδο…

Ο YouTuber αποκαλύπτει και ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του LG Rollable, το οποίο διαθέτει εύκαμπτη οθόνη pOLED 6.8’’-7.4’’, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 888, 12GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα 64MP OIS + 12MP ultrawide, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από τους δύο φακούς της κάμερας και μπαταρία 4500mAh.

Από το video παρατηρούμε πως το LG Rollable δεν διαθέτει φυσικά power και volume buttons, αλλά σύστημα αναγνώρισης αφής στην αριστερή πλευρά του για να ανοίγεις την οθόνη και να ρυθμίζεις την ένταση του ήχου. Στο κομμάτι της χρήσης, βλέπουμε ότι η οθόνη επεκτείνεται ομαλότατα όταν σέρνεις δύο δάκτυλα επάνω της και το περιβάλλον χρήσης προσαρμόζεται εξίσου πολύ ομαλά στην αλλαγή του μεγέθους, ακόμα και όταν έχεις ανοικτή κάποια εφαρμογή.

Αν μη τι άλλο είναι κάτι αρκετά διαφορετικό απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα και ίσως θα άξιζε να ασχοληθεί με αυτόν τον σχεδιασμό κάποιος από τους υπάρχοντες κατασκευαστές.

[via]

Loading