LG

Οι συσκευές LG ThinQ με τεχνολογία ΑΙ λαμβάνουν κορυφαίες διακρίσεις από τη EISA

[Δ.Τ.]

Οι καινοτομίες της LG στην τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και στον σχεδιασμό έφεραν στην εταιρεία την αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εικόνας και Ήχου (European Imaging and Sound Association - EISA). Τα προϊόντα ThinQ με τεχνολογία AI συμπεριλαμβανομένων των LG OLED TV, LG SUPER UHD TV και LG XBOOM διακρίθηκαν για την υψηλή ανταγωνιστικότητα σε κατηγορίες αξιολόγησης όπως υψηλή ποιότητα εικόνας, επίδοση της τεχνητής νοημοσύνης και άριστη ποιότητα ήχου.

Η LG OLED TV AI ThinQ (μοντέλο OLED65E8) έλαβε το βραβείο ‘EISA PREMIUM OLED TV 2018-2019’, σηματοδοτώντας την έβδομη συνεχή νίκη για την τεχνολογία OLED της εταιρείας. Η τηλεόραση ξεχώρισε για την ποιότητα της εικόνας λόγω του επεξεργαστή α9, ο οποίος προσφέρει ρεαλιστικές εικόνες με απίστευτα πλούσια χρώματα, ευκρίνεια και βάθος για ακόμα περισσότερο ρεαλισμό και την κορυφαία λειτουργικότητα τεχνητής νοημοσύνης. Η κριτική επιτροπή της EISA εκθείασε επίσης την απόδοση του Dolby Atmos και των μπροστινών ηχείων του, τα οποία προσφέρουν την πιο συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία. Ο σχεδιασμός picture-on-glass αναφέρθηκε επίσης για την απόλυτη προσαρμογή σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Επιπλέον, η LG SUPER UHD TV AI ThinQ (μοντέλο 65SK9500) αναγνωρίστηκε με το βραβείο ‘EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE TV 2018-2019’ για την απόδοση της απόλυτης LCD ΤV εικόνας μέσω του συνδυασμού τεχνολογιών όπως τη Nano Cell, τη Full-Array Local Dimming (FALD), τον επεξεργαστή α7, την πλατφόρμα AI ThinQ της LG και το ενσωματωμένο Google Assistant.

Με το AI ThinQ της LG, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την τηλεόραση, να συνδέονται εύκολα με εξωτερικές συσκευές, να αλλάζουν λειτουργία εικόνας και να αναζητούν περιεχόμενο. Η πρόσφατη προηγμένη τεχνολογία voice assistant στην τηλεόραση επιτυγχάνεται με τη χρήση της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (Natural Language Processing - NLP) για την παροχή ελέγχου της συσκευής μέσω έξυπνης φωνητικής ενεργοποίησης και σύνδεσης με βάση την αποκλειστική τεχνολογία deep learning της LG. Επίσης, με την ενσωμάτωση του Google Assistant, οι τηλεοράσεις AI της LG προσφέρουν μια απλοποιημένη εμπειρία που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται διαφορετικές εργασίες, να βρίσκουν απαντήσεις ή να ελέγχουν τις έξυπνες οικιακές συσκευές που λειτουργούν ως το κέντρο του έξυπνου σπιτιού.

Η τηλεόραση SUPER UHD της LG προσφέρει πυκνότερες περιοχές οπίσθιου φωτισμού σε όλη την οθόνη ενώ βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα του μαύρου και τις διαστάσεις της εικόνας μέσω του ανεξάρτητου ελέγχου των φωτεινών ζωνών LED. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την παροχή καλύτερης λεπτομέρειας στις σκιές μειώνοντας τις χρωματικές διαφορές στις άκρες της οθόνης (light bleeding) για βελτιωμένη τοπική αντίθεση που είναι σημαντική για την προβολή περιεχομένου HDR. Χάρη στην καινοτόμο οθόνη Nano Cell, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν εξαιρετική ακρίβεια χρώματος και συνοχή σε ευρείες γωνίες θέασης χωρίς συμβιβασμό στη ποιότητα της εικόνας.

Η EISA έδωσε επίσης στο premium AI speaker της LG, το LG XBOOM AI ThinQ (μοντέλο WK7), το βραβείο ‘EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE LOUDSPEAKER 2018-2019’ χάρη στην εξαιρετική ποιότητα ήχου σε συνδυασμό με την τεχνολογία AI. Η συνεργασία με την Meridian, την πρωτοπόρο βρετανική εταιρεία ήχου υψηλής ανάλυσης, καθιστά δυνατή την πλήρη απόδοση ήχου του LG XBOOM AI ThinQ για ήχο υψηλής πιστότητας, ακριβής φωνητικό ορισμό και ακριβής απόδοση μπάσων. Το LG XBOOM AI ThinQ High Resolution Audio είναι συμβατό με υψηλής ποιότητας αρχεία χωρίς απώλειες, επιτρέποντας την αναδημιουργία πιστού ήχου όπως είχαν αρχικά ηχογραφηθεί στο στούντιο.

Με τη βοήθεια του ενσωματωμένου Google Assistant απευθείας στη συσκευή για γρήγορη εγκατάσταση, το LG XBOOM AI ThinQ ανταποκρίνεται στις εντολές ενός χρήστη χωρίς τη χρήση τηλεχειριστηρίου ή smartphone, απλά λέγοντας "Hey Google, ποιο είναι το πρόγραμμά μου σήμερα;". Ως κόμβος επικοινωνίας, το ηχείο μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες οικιακές συσκευές με δυνατότητα Google Assistant καθώς και τις οικιακές συσκευές LG που είναι συμβατές με το LG ThinQ.

Ο νικητής του βραβείου ‘EISA SOUNDBAR 2018-2019’ είναι το μοντέλο LG SK10Y, μια εντυπωσιακή μπάρα ηχείων με ισχυρή απόδοση 550W και υποστήριξη 5.1.2 καναλιών αξιοποιώντας την ισχύ του Dolby Atmos για να παράγει έναν εντυπωσιακό ήχο από όλες τις κατευθύνσεις. Με την τεχνολογία Meridian, το LG SK10Y διαθέτει υψηλό επίπεδο απόδοσης για να προσφέρει στους ακροατές πλούσιο, ασυμβίβαστο ήχο και παρέχοντας μεγαλύτερη καθαρότητα στην ομιλία και τη μουσική.

Το LG SK10Y είναι συμβατό με υψηλής ποιότητας αρχεία ήχου ώστε να αναπαράγονται ακριβώς όπως έχουν ηχογραφηθεί στο στούντιο χωρίς απώλειες προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα αναβάθμισης του ήχου αυξάνοντας την ποιότητα των τυπικών αρχείων ήχου σε 24bit/192kHz βελτιώνοντας τις λεπτομέρειες και τις χροιές του κάθε κομματιού. Αυτό το soundbar υψηλής ανάλυσης είναι αισθητικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει στις premium τηλεοράσεις της LG. Επιπλέον, είναι συμβατό με άλλες έξυπνες συσκευές που υποστηρίζουν το Chromecast ενώ μπορούν να μεταδώσουν τραγούδια ή podcasts απλά με τη φωνητική εντολή «OK Google».

Loading