Lumia 920, η απάτη της Nokia στη διαφήμιση του τηλεφώνου

Χθες η Nokia παρουσίασε τη νέα ναυαρχίδα της, το Lumia 920, το πρώτο Windows Phone 8 smartphone της εταιρείας με dual-core επεξεργαστή, σύστημα ασύρματης φόρτισης και φωτογραφική μηχανή τεχνολογίας PureView.

Θέλοντας να εστιάσει στο τελευταίο χαρακτηριστικό και συγκεκριμένα στo πόσο σταθερή και καθαρή είναι η εικόνα κατά τη λήψη video εν κινήσει, στη διαφήμιση της συσκευής η Nokia παρουσιάζει σύγκριση της εικόνας με και χωρίς τη λειτουργία OIS (Optical Image Stabilization) σε δύο video που υποτίθεται ότι έχουν τραβηχτεί με την κάμερα του Lumia 920.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο αποδείχτηκε τελικά απάτη μιας και το video με τη λειτουργία OIS ενεργοποιημένη φαίνεται να τραβήχτηκε με επαγγελματική κάμερα. Βλέπετε, για κακή της τύχη η Nokia δεν πρόσεξε την αντανάκλαση της κάμερας στον καθρέφτη ενός από τα φορτηγά τα οποία περνούν οι δύο ποδηλάτες (0:28)...

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος τύπου της Nokia επιβεβαίωσε ότι το video δεν τραβήχτηκε με το Lumia 920 και σκοπός της διαφήμισης ήταν να επιδείξει τη λειτουργία OIS και όχι να παραπλανήσει το κοινό. Αφού απολογήθηκε δημόσια στο blog της εταιρείας για τη σύγχυση που προκλήθηκε, παραδέχτηκε ότι το video θα έπρεπε να περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη διευκρίνηση.

Όπως και να 'χει, σίγουρα η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση στο λανσάρισμα μιας συσκευής. Δείτε παρακάτω και το επίμαχο video:

[via TheVerge]

Loading