Οι τεχνολογικοί κολοσσοί πιέζουν την αμερικανική κυβέρνηση να προβεί σε μεταρρυθμίσεις της NSA

nsa

Σάλος έχει ξεσπάσει κατά τον τελευταίο χρόνο σχετικά με την παρακολούθηση της ιντερνετικής μας δραστηριότητας από την NSA με τo σύνολο σχεδόν των χρηστών του Διαδικτύου να έχει ενοχληθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό…

Το ίδιο αγανακτισμένοι όμως δηλώνουν και οι τεχνολογικοί κολοσσοί  βλ. Apple, Facebook, Google, Microsoft, Twitter, LinkedIn και AOL οι οποίοι αποφάσισαν να αναλάβουν συντονισμένη δράση για να δώσουν τέλος στη δυσάρεστη αυτή κατάσταση.

Με επιστολή που απέστειλαν τόσο στον Πρόεδρο Obama όσο και στο Κογκρέσσο οι τεχνολογικές εταιρείες ζητούν τον περιορισμό της δύναμης της NSA όσον αφορά τη συλλογή πληροφοριών των χρηστών του Διαδικτύου καθώς και μεγαλύτερη διαφάνεια στα αιτήματα της κυβέρνησης σεβόμενη πάντα την ελεύθερη ροή των πληροφοριών και προς αποφυγίν συγκρούσεων με άλλες κυβερνήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο CEO της Google Larry Page “η ασφάλεια των χρηστών είναι ζωτικής σημασίας και γι’αυτό το λόγο η εταιρεία έχει επενδύσει τόσο πολύ στην κρυπτογράφηση και πασχίζει για τη διαφάνεια των αιτημάτων της κυβέρνησης.” 

Από την πλευρά της Google, η Marissa Mayer προσθέτει:

“Έχει έρθει η ώρα για την κυβέρνηση των ΗΠ να αναλάβει δράση για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών όλου του κόσμου.”

Ας ελπίσουμε ότι τα αιτήματα τους θα εισακουστούν και ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο..

[via]

Advertisements
This entry was posted in Internet, Misc. Bookmark the permalink.