Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν, αλλά τουλάχιστον έχουμε video game

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο μπορεί να αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού, αλλά τουλάχιστον μας έμεινε το Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 για να ασχολούμαστε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και μάλιστα όχι μόνο για να παίζουμε τα Ολυμπιακά αγωνίσματα, όπως θα περίμενε κανείς από τον τίτλο.

Το νέο επεισόδιο της σειράς Mario & Sonic θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα σπονδηλωτό video game που συμπεριλαμβάνει αγωνίσματα, ρετρολαγνεία, arcade mini-games, εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και…τουρισμό! Εάν θέλει κανείς να το δει σαν sports game, μπορεί απλά να μπει στο quick match και να παίξει όλα τα διαθέσιμα αθλήματα: 24 με σύγχρονα γραφικά και 10 με retro γραφικά 8-bit / 16-bit. Υπάρχει και η δυνατότητα για τοπικό (έως 4 παίκτες) ή online multiplayer.

mario-sonic-techgear-review-14.jpg

Το πραγματικό ζουμί, όμως, είναι το story mode. Η υπόθεση εμπλέκει τους Mario, Sonic, Dr. Eggman και Bowser, οι οποίοι λόγω ενός πειράματους του Dr. Eggman βρίσκονται ξαφνικά παγιδευμένοι σε μια retro παιχνιδοκονσόλα και μεταφέρονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964, που διεξήχθησαν και πάλι στο Τόκυο. Με αυτόν τον τρόπο αποφάσισαν οι δημιουργοί να εισάγουν στο παιχνίδι το retro mode με τα 10 αγωνίσματα και μερικά mini-games που μπορείς να ξεκλειδώσεις στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια της υπόθεσης, ο Luigi βρίσκεται στο 2020, διαπιστώνει τι έχει συμβεί και ξεκινά μια αποστολή ενημέρωσης των υπόλοιπων ηρώων από τους δύο κόσμους των Mario και Sonic, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν στη διάσωσή τους. Προκύπτει, τελικά, ότι για να τους σώσουν θα πρέπει να κερδίζουν χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα. Όλη αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνει αρκετό διάλογο, μετακινήσεις στον χάρτη του Τόκυο για να παίξεις τα διάφορα αγωνίσματα και να συναντήσεις τους κατάλληλους ήρωες, αλλά μη φανταστείτε ότι θα χρειαστεί να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει ιδιαίτερα. Το Mario & Sonic at the Olympic Games δεν είναι adventure game, ούτε έχει σκοπό να παιδέψει τον χρήστη στην εξέλιξη της υπόθεσης. Θα λέγαμε ότι όλοι αυτοί οι διάλογοι και τα σούρτα-φέρτα (μαζί με τις μεταπηδήσεις από τη σύγχρονη εποχή στο 1964) γίνονται περισσότερο για να σκοτώσεις την ώρα σου, παρά για να ανακαλύψεις κάποιο μυστικό ή για να εκπλαγείς από τις αποκαλύψεις. Είναι, όμως, ένα ωραίο πάντρεμα των δύο εποχών χωρισμένο σε κεφάλαια για να υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων.

mario-sonic-techgear-review-32.jpg

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το επίπεδο δυσκολίας για να κερδίσετε χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα κατά τη διάρκεια του story mode είναι μάλλον αστείο. Στη σπάνια περίπτωση που μπορεί να κολλήσετε σε κάποιο αγώνισμα, υπάρχει η επιλογή να κάνετε skip event για να προχωρήσει η υπόθεση σαν να είσαστε εσείς ο νικητής. Ακόμη, σε κάθε χώρο αγωνίσματος ή σημαντική τοποθεσία στο Τόκυο, θα βρείτε γωνιές με πληροφορίες για τα αγωνίσματα, την τοποθεσία και κάποια trivia για τους ήρωες των SEGA και Nintendo.

Αφού τελειώσαμε και με το story mode, να πούμε δυο λόγια για το gameplay και το επίπεδο δυσκολίας. Στα αγωνίσματα του retro mode η φιλοσοφία είναι αυτή που ίσχυε πριν από 30+ χρόνια. Γρήγορο πάτημα των κουμπιών, συγχρονισμένες κινήσεις και αυτό ήταν, με λίγη εκπαίδευση έχεις κατανοήσει τι συμβαίνει και μετά παλεύεις να τελειοποιήσεις τις γωνίες και τους χρόνους σου. Στα σύγχρονα αγωνίσματα υπάρχουν επιλογές για το πως θα παίξεις διότι μπορεί να σε βολεύει μόνο το πάτημα των κουμπιών ή διαχείριση με ένα Joy-Con ή με controller ή με κινήσεις ολόκληρου του Nintendo Switch κλπ. Η αλήθεια είναι ότι το κάθε αγώνισμα απαιτεί διαφορετικού είδους αντιμετώπιση και σε ορισμένα υπάρχει καλός βαθμός δυσκολίας για να καταφέρεις να πετύχεις υψηλές επιδόσεις. Καλό θα είναι, λοιπόν, προτού παίξετε ένα αγώνισμα να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες που εμφανίζονται.

Παραδοσιακά, αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι ιδανικά για κόντρες με φίλους και οικογένεια. Το Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα και είναι μια εξαιρετική επιλογή για να περάσετε διασκεδαστικά την ώρα σας, ενώ έχει τον απαιτούμενο βαθμό δυσκολίας για να δουλέψετε την τεχνική σας.


Loading