Η Marissa Mayer δεν κατάφερε να σώσει τη Yahoo στα σχεδόν 5 χρόνια που κατείχε τη θέση του CEO. Μέσα σε αυτή τη σκάρτη πενταετία, η Mayer εμπνεύστηκε διάφορους τρόπους για να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά οι μέτοχοι αποφάσισαν από πέρυσι το καλοκαίρι να πουλήσουν την εταιρεία στη Verizon έναντι $4.8 δισ., μια εξαγορά που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.

Στη νέα εποχή που ξημερώνει για την Yahoo δεν υπάρχει θέση για τη Mayer, η οποία θα πνίξει τον πόνο της στα $260 εκατ. της αποζημίωσης που θα λάβει και θα μπορεί να πραγματοποιεί παρόμοιες δηλώσεις σαν και αυτήν που έκανε στο πλαίσιο του accelerateHER forum στο Λονδίνο:

"Δεν βλέπω την ώρα να αρχίσω να χρησιμοποιώ ξανά το Gmail. Λειτουργώ πάντοτε με μεγαλύτερη ταχύτητα όταν χρησιμοποιώ εργαλεία που σχεδίασα η ίδια"

Η Mayer εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου στο τμήμα Search Products and User Experience της Google από το 2005 έως το 2010, έχοντας συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη προϊόντων όπως Gmail, Google Search και λιγότερο στα Google Earth, Google Maps, Google Images, Google News κ.ά.

[via]

 

Advertisements